Repararan d’urgència l’accés al Santiago Payá

El dijous començaran els treballs, de caràcter provisional, amb una duració màxima de tres dies

Repararan d'urgència l'accés al Santiago Payá
Els reiterats episodis de fortes pluges ocorreguts aquesta primavera, no han fet més que accelerar la deterioració de l’accés al Santiago Payá. | XAVI TEROL

Les intenses pluges de les últimes setmanes han agreujat la situació d’inestabilitat que pateixen algunes zones d’Alcoi, que per la seua orografia compta amb nombrosos pendents i barrancs. Les vessants de la Beniata i el polígon Santiago Payá, són dos punts afectats pel lliscament de terrenys i en el cas del polígon industrial, els empresaris s’han mostrat especialment preocupats amb l’estat que presenta la carretera d’accés, sobretot després de l’enfonsament, a principis d’abril, de l’antic pont d’entrada, clausurat des de fa deu anys precisament per aquest motiu.

Sabedors d’aquesta preocupació i cert malestar també, representants del govern municipal van mantindre una reunió recentment, de cara a tractar de canalitzar una via de diàleg i prendre les mesures oportunes sobre aquest tema. Durant la trobada amb els empresaris, va haver-hi ocasió que els tècnics municipals analitzaren l’estat de la zona i informaren també del risc existent, ja que en els últims mesos han aparegut, fins i tot, importants clivelles en la carretera d’accés. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha encarregat una actuació per a reparar d’urgència el vial d’accés, tal com va informar El Nostre dissabte passat en la seua edició impresa.

Segons la informació facilitada a aquest periòdic, els tècnics han determinat que el perill és relatiu i que de moment els corriments de terres ocorreguts arran dels successius temporals d’aquesta primavera, entren dins de la normalitat i no afecten l’estabilitat immediata del vessant. No així en la part baixa a la qual recau el pont, que va tornar a cedir l’abril passat i que requereix d’una intervenció de major envergadura.

INTERVENCIÓ D’EMERGÈNCIA
Ara, segons ha informat l’Ajuntament d’Alcoi, les obres de reparació de paviments començaran aquest mateix dijous, tractant-se d’una intervenció provisional i d’emergència. Concretament, es demolirà el paviment afectat i s’instal·larà una llosa de formigó que restituirà la rasant de la via. En principi, i segons es detalla des del consistori alcoià, els treballs duraran un màxim de tres dies i no es provocaran talls fixos en el trànsit de vehicles, hi haurà talls alternatius de carrils amb senyalistes.

PROJECTE DE CONSOLIDACIÓ
Cal recordar que des de 2017 està pendent d’escometre un projecte de consolidació del vessant orientat a Sant Benet –la qual va col·lapsar fa unes setmanes, afectant una nau industrial–, està valorat en més de tres milions d’euros i a l’espera de finançament.

Va ser en el 2012 quan un problema en el terreny va provocar danys en el pont d’accés al polígon i va haver de tancar-se. Després d’un any pel Camí de la Murtera, es va habilitar un vial provisional paral·lel al pont clausurat i que tenia un únic carril, per la qual cosa uns semàfors regulaven el trànsit en tots dos sentits. El desdoblament del vial no arribaria fins a l’any 2017 i es va considerar construir l’accés definitiu pel pont tancat.

També entre 2019 i 2021 es va dur a terme una obra de consolidació del cunetó que evita la filtració d’aigües pluvials a les empreses.

Send this to a friend