Restablida la línia Alcoi-Xàtiva després de més d’un mes d’obres

Adif ha adjudicat la redacció del projecte de renovació de via entre les estacions de Xàtiva i Ontinyent

Imatge dels treballs realitzats entre Xàtiva i El Genovés durant les últimes setmanes.

Aquesta setmana ha tornat a rodar la maquinària del tren entre Alcoi i Xàtiva amb el restabliment d’aquesta línia ferroviària una vegada que han finalitzat les obres que van començar el passat 19 d’octubre i que han durat al voltant de 6 setmanes.

Els treballs s’han centrat en la renovació i millora d’un túnel entre Xàtiva i El Genovés, en la construcció d’un mur de contenció d’uns 75 metres de trinxera en una zona pròxima al túnel, així com s’han dut a terme tasques de neteja de cunetes i obres de drenatge. Aquesta intervenció ha suposat una inversió de 850.000 euros en millores, i ha tingut com a objectiu augmentar els paràmetres de fiabilitat de la infraestructura.

D’altra banda, amb la posada en marxa de nou d’aquesta línia, s’ha ampliat una freqüència tal com va anunciar Renfe davant l’inici de les esmentades obres. El Delegat Institucional de Renfe a la Comunitat Valenciana i Coordinador del Pla Proximitat, Juan Carlos Fulgencio, va ser el que el va comunicar en una roda de premsa. Així mateix, es va al·legar en eixe moment que s’anaven a adequar els horaris i així ha sigut.

Segons apareix en la web de Renfe, els serveis d’eixida des d’Alcoi són a les 6’12, 8’50 i 15’18 hores, mentre que els de tornada ixen des de Xàtiva a les 7’28, 13’50 i 17’58 hores, amb arribades a Alcoi a les 8’42, 15’04 i 19’12 hores.

Fulgencio va explicar que aquesta decisió, d’incorporar un servei més als quals s’havien establit després de la interrupció del tren durant la pandèmia, s’havia pres per la persistència dels alcaldes de les localitats afectades en aquest assumpte, i en la importància i necessitat d’incrementar els horaris. Malgrat aquest augment, de moment no s’han recuperat la totalitat de freqüències existents en la línia abans de la crisi sanitària.

Amb les obres realitzades es continuen materialitzant alguns dels projectes anunciats i que pretenen millorar la línia ferroviària, els quals formen part del Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana establit pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

NOU PROJECTE DE RENOVACIÓ
En aquest sentit, també aquesta setmana s’ha anunciat per part d’Adif l’adjudicació de la redacció del projecte de renovació de via entre les estacions de Xàtiva i Ontinyent, que comprén un tram de 38,2 km, entre els quals existeixen 22 passos a nivell, 7 ponts metàl·lics, 7 túnels i 7 baixadors, a més de les pròpies estacions.

El contracte s’ha adjudicat per un import de 685.828 euros i compta amb un termini d’execució de 12 mesos.

Segons s’explica des d’Adif i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, “amb aquest contracte es completa l’adjudicació per a la redacció dels projectes constructius necessaris per a la renovació de la línia d’ample convencional Xàtiva-Alcoi” ja que en el mes de setembre passat es va adjudicar el “projecte de renovació del tram Ontinyent-Alcoi” per un import de 568.344 euros.

Send this to a friend