Retarden la peatonalització de Sant Nicolau a proposta del PP

L'alternativa preveu reduir el carrer a un sol carril de sentit únic a la Zona Alta

Amb el canvi en Sant Nicolau es vol evitar que la Zona Alta quede aïllada (Arxiu)

El govern municipal ha anunciat que accepta la proposta del PP respecte a retardar la conversió en zona de vianants del carrer Sant Nicolau. El regidor de Mobilitat, Jordi Martínez, ha valorat positivament que el grup municipal popular s’haja involucrat en el procés de peatonalització del Centre d’Alcoi, aportant alternatives al procés plantejat inicialment. “La intenció és arribar a un document consensuat amb tots els grups i col·lectius”, remarca Martínez.

Quique Ruiz, portaveu del PP, havia declarat que un canvi en la mobilitat com el que suposa “la primera gran conversió en zona de vianants de la història d’Alcoi no pot aplicar-se de manera radical, com planteja el PSOE”. Ruiz defensa aplicar les restriccions de trànsit “de manera escalonada” per a “crear nous hàbits i aconseguir una transició tranquil·la cap a un Centre lliure de vehicles”.

La proposta del PP passa per excloure el carrer de Sant Nicolau en aquesta primera fase de la peatonalització del casc antic, per a evitar que la Zona Alta quede aïllada, tal com ha romàs en els últims mesos des que es prova l’experiència. Així, l’alternativa del PP preveu reduir el carrer a un sol carril de sentit únic al Camí i desviar el trànsit en direcció a la plaça d’Espanya pels carrers de la Torre de les Maçanes i Casablanca. Només els autobusos i taxis podran accedir fins a la plaça a través de Sant Nicolau.

“El tancament de Sant Nicolau des de la primera fase genera problemes als veïns de la Zona Alta. Per això plantegem reduir el trànsit a la meitat, oferint nou espai als vianants i un pla progressiu per a treballar nous hàbits que, a mitjà termini, permeten aplicar una segona fase”, manifesta Ruiz.

“És una bona proposta, ens alegrem que el PP se sume al procés de conversió en zona de vianants, que no és un projecte de partit, és un projecte que ha de tirar avant de forma consensuada”, conclou Martínez.

Send this to a friend