Salesians Joan XXIII organitza la primera fira de robòtica ‘AlcoiBot’

Naix amb l'objectiu de “fomentar la creativitat, la investigació i la innovació entre els nostres joves”

Salesians Joan XXIII organitza la primera fira de robòtica ‘AlcoiBot’
La fira se celebrarà en el col·legi Salesians Joan XXIII.

El col·legi Salesians Joan XXIII d’Alcoi, amb la col·laboració de l’Ajuntament i el Campus d’Alcoi de la UPV (Universitat Politècnica de València) organitza el pròxim 5 de maig la primera fira de robòtica, amb la participació d’alumnes de centres educatius corresponents a les etapes d’ESO, FP i Batxillerat principalment. El certamen, denominat ‘AlcoiBot’, es durà a terme en les instal·lacions del propi col·legi Salesians, en horari de 9’30 a 14 hores.

Els organitzadors de la fira han explicat que l’objectiu de la mateixa és “fomentar la creativitat, la investigació i la innovació entre els nostres joves”, i especialment es busca que les dones s’involucren, ja que la presència femenina en els estudis tecnològics i científics està encara molt lluny d’aconseguir a la d’homes. En aquest sentit, s’anima a la participació dels centres educatius de la ciutat.

Les inscripcions poden realitzar-se fins al 18 de març, en la web www.alcoibot.com. Després de la preinscripció es realitzarà una selecció de projectes a participar, que es notificaran el dia 25 de març. Es valorarà la innovació i originalitat, aplicació i viabilitat, fins socials i/o mediambientals, així com les tecnologies utilitzades.

Per part del col·legi Salesians Joan XXIII es presentaran un total de 15 projectes, que exposaran els alumnes durant la fira mitjançant demostracions. A més, hi haurà estands d’institucions i empreses del sector.

QUATRE PREMIS
També s’entregaran quatre premis dotats de material tècnic al millor projecte amb finalitats socials o mediambientals, al projecte més innovador, al més original, i un quart al qual tinga un millor desenvolupament tècnic. La participació podrà fer-se individualment o en un equip de treball.

Send this to a friend