Salvem el Tren demana trens especials durant la Trilogia

La plataforma insta l'Ajuntament d'Alcoi a iniciar una campanya per a “animar a visitar Alcoi durant les festes fent ús del tren"

Salvem el Tren demana trens especials durant la Trilogia
Imatge d’arxiu de l’estació de tren d’Alcoi.

Salvem el Tren ha demanat a l’Ajuntament d’Alcoi que faça les gestions necessàries amb Renfe perquè es programen trens especials de la línia Alcoi-Xàtiva-València durant les festes de Moros i Cristians del pròxim mes d’abril.
La plataforma assenyala que “és bastant habitual” que Renfe reforce el servei ferroviari en determinades festivitats de diferents ciutats, “no sols per motius de sostenibilitat ambiental, si no també per seguretat”.
Així, indiquen que, les freqüències actuals, que segons apunten són dos trens en cada direcció (en la web de Renfe el divendres apareixien quatre horaris en cada direcció), “són un impediment clar per a utilitzar el tren per a desplaçar-se d’anada i volta durant el mateix dia”, com podria ser el cas del dia de l’Entrada, que a més, cau dissabte, i això propícia l’arribada de gent de fora.
Amb tot, Salvem el Tren considera que “el fort increment de la mobilitat amb motiu de les festes locals justifica àmpliament que es treballe per potenciar l’ús del tren durant aquestes dates, almenys, des del divendres 21 de demà fins al dimarts 25 d’abril”.
Així mateix, aquesta plataforma insta l’Ajuntament d’Alcoi a iniciar una campanya per a “animar a visitar Alcoi durant les festes fent ús del tren, tal com ja s’ha fet en ocasions anteriors”, en les quals, recorden que “a més es van habilitar autobusos llançadora per a traslladar als visitants des de l’estació fins al pont de Sant Jordi”.
De nou, Salvem el Tren denuncia que no s’hagen “recuperat els horaris anteriors a la reducció que es va produir per la pandèmia”.

Send this to a friend