Sánchez anuncia un pla per a avaluar la Covid-19 com la grip

Ha anunciat que es controlarà el preu dels test d'antígens i la compra de dosis antivirals contra el coronavirus

Sánchez anuncia un pla per a avaluar la Covid-19 com la grip
El President del Govern al costat de la ministra Carolina Darias. | WEB MONCLOA

El President d’Espanya, Pedro Sánchez, ha anunciat aquesta setmana, en una entrevista, que el Govern porta diverses “setmanes” treballant en un pla per a començar a avaluar “a poc a poc” la Covid-19 com la grip, és a dir, amb paràmetres similars, per a això, es considera deixar de “comptar els casos”, entre altres aspectes, convertint-se d’aquesta manera en un virus endèmic, en lloc de pandèmic, que és tal com s’ha estat tractant fins ara.

Això es deu per exemple, al fet que “la situació” actual respecte a la pandèmia no és la mateixa que “fa un any”. Va afegir a més que “coneixem millor al virus i a l’espera del que diguen els informes, *ómicron sembla que té una incidència més lleu”. En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha previst que al llarg de gener continuen augmentant els contagis, per a després començar a doblegar la corba. 

En la citada entrevista, també va parlar que es plantegen prendre mesures a l’hora de controlar els preus dels test d’antígens, encara que no va especificar com, i va anunciar la compra de dosis antivirals contra el coronavirus de Pfizer en aquest mes de gener.

Send this to a friend