Sandra Obiol comunica que renúncia a la seua acta de regidora

Pablo González pasará a ser el nuevo portavoz y casi con toda seguridad entrará Mauro Colomina

Sandra Obiol comunica que renúncia a la seua acta de regidora
Sandra Obiol durant el plenari del passat divendres. Xavi Terol.

En el Ple municipal del divendres va saltar la sorpresa a última hora quan, en el torn de precs i preguntes, la portaveu de Guanyar, Sandra Obiol, comunicava públicament la seua intenció de presentar la seua renúncia a l’acta de regidora per motius personals. A l’hora de justificar la seua decisió, Obiol parlava de la necessitat de “atendre una situació de demanda de cura familiar més intensa de l’habitual”, la qual cosa “fa insostenible continuar amb la meua presència en la política institucional”.
“La vida quotidiana és un procés de negociació constant entre el que vols fer i el que pots fer, i ara en aquests moments, en la meua família necessitem tranquil·litat i dedicació. Perquè la cura i els afectes requereixen temps i presència. I la política institucional està construïda precisament a la contra d’aquesta possibilitat, apartant-la per cert de la vida dels nostres veïns i veïnes. Crec que és una cosa que hauríem de pensar de manera seriosa”, aprofitava per a reivindicar en el seu comiat Obiol.
La líder de Guanyar aclaria que deixa la seua acta de regidora però no abandona la seua participació en la vida política d’Alcoi, com tampoc als seus “fantàstics companys de viatge”. “Seria una inconscient deixar de costat aquesta font constant d’esperança al mig la foscor”, afig. Un d’aquests companys de viatge al qual es referia en particular, per a agrair-li el seu “compromís, alegria i amistat”, és Pablo González, que passarà ara a portaveu de la formació. Mentrestant, mancant escometre formalment el procés de substitució en el si del grup municipal, procés que iniciaran la setmana pròxima, Mauro Colomina –número 4 en la llista de les passades eleccions– es perfila com a nou edil.
L’anunci, pel que sembla, va agafar d’improvís no sols a l’audiència de la sessió plenària sinó també a la resta de corporació, prenent la paraula a continuació l’alcalde Toni Francés, qui agraïa la labor d’Obiol en l’oposició a pesar que “no sempre hem coincidit”, reconeixia, i li desitjava “el millor” a partir d’ara, al mateix temps que lloa les “profundes conviccions” de la fins ara regidora i els seus “valors arrelats”.

Send this to a friend