Sanitat estableix en quines condicions es poden celebrar les festes

Després de l'estiu s'espera celebrar unes falles que ha dit "no seran com les coneixem"

Sanitat estableix en quines condicions es poden celebrar les festes
Ximo Puig durant la presentació de la campanya de turisme.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la Comunitat Valenciana afronta el pròxim inici de la campanya turística amb l'”optimisme” que genera ser ja durant huit setmanes l’autonomia amb la menor taxa d’incidència de COVID-19 i una de les regions europees amb millor situació epidemiològica, i ha demanat que la UE garantisca un marc que facilite aquest estiu la mobilitat de la ciutadania. El cap del Consell s’ha referit a la falles de València per a assenyalar que en breu s’establiran en quines condicions es poden celebrar, després de l’estiu, “les falles de València i altres festes de caràcter local, sempre sota els criteris de Sanitat i la seguretat de les persones”. Puig ha aprofundit en el tema per a indicar que aquests festejos “no seran mai unes falles com les coneixem, però sí que serviran per a tancar un cicle, el de 2020, que es va interrompre amb el decret d’Estat d’alarma”. Recordar que les festes de Moros i Cristians han reclamat ja una reunió amb Sanitat per a veure quines possibilitats hi ha de celebrar en els pròxims mesos  la Trilogia festera.

El president s’ha pronunciat així durant la presentació en el Palau de les Arts de la campanya de promoció ‘Qui ho ha viscut ho sap’, que desenvoluparà Turisme Comunitat Valenciana per a mostrar els atractius del territori valencià com a destinació turística segura.

Ximo Puig ha subratllat que aquesta campanya “sintonitza” amb la realitat actual perquè “és el moment de tornar a mostrar al món” com és la Comunitat Valenciana, i d’establir les bases, “no sols d’una recuperació econòmica i social, sinó també d’una recuperació emocional”.

El president ha assenyalat també que la contenció de la pandèmia en la Comunitat és el resultat del “sacrifici” realitzat per a societat valenciana i de la “fortalesa” i el “rigor enorme” dels seus professionals de la Sanitat, la qual cosa, acompanyat del ritme de vacunació, fa que s’haja pogut complir l’objectiu marcat per a preparar l’inici de la temporada estival en les millors condicions.

Puig ha assenyalat en aquest punt que resulta “fonamental” que es genere un adequat marc de confiança a nivell europeu, amb mesures que, des de les institucions de la UE, garantisquen la mobilitat. “Europa ha de tornar a aqueix espai comú en el qual tots els europeus puguen desplaçar-se”, ha indicat el *president, que ha insistit en la necessitat que es financen les proves PCR, perquè “no hi haja desigualtat en l’accés al turisme”.

Send this to a friend