Sanitat presenta un projecte de reforma i ampliació de l’Hospital valorat en 81 milions d’euros

Es projecta engrandir l'edifici principal un 20%, renovar el 60% i alçar tres nous blocs per a hospitalització, Consultes Externes i Diàlisis, tot en un horitzó de 10 anys

Sanitat presenta un projecte de reforma
Aquest dimarts se celebrava un acte en complir-se just 50 anys de la inauguració de l’Hospital. GVA

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha presentat, durant els actes commemoratius del 50 aniversari de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, el Pla Director del centre sanitari, que contempla una inversió de 81 milions d’euros i un augment de la seua superfície en un 43%.

El Pla Director recull les millores que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té previst escometre a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi i que se substancien en l’ampliació en un 43% de la superfície total de l’hospital, que passarà dels 32.700 m² actuals a 47.000 m².

En concret, l’edifici principal d’hospitalització s’engrandirà un 20%. També es preveu la construcció de tres nous blocs. Un d’ells acollirà el servei de Diàlisi, ampliat i millorat respecte a l’existent. Una segona construcció es destinarà a la millora de les Consultes Externes i a duplicar l’espai d’aparcament actual. A la tercera edificació es traslladaran la cafeteria i els despatxos d’Administració i Direcció.

A més, es reformarà un 60% de l’hospital, uns 18.600 m² que romanen d’origen, i s’escometran obres per a optimitzar l’eficiència energètica.

Es tracta d’una actuació ambiciosa i complexa i, com ha avançat el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, “les obres de millora i ampliació de l’hospital hauran de simultanejar-se amb les tasques assistencials, la qual cosa representa una important dificultat. Per això, s’ha dissenyat un calendari d’actuacions escalonat, que garantisca fer compatibles les obres i l’assistència, que comença hui i s’aniran realitzant de manera successiva i ininterrompuda fins a l’any 2032”.

Noves consultes mèdiques i de Pediatria en el Centre de Salut La Bassa

En les previsions pressupostàries es contemplen així mateix altres actuacions en Atenció Primària, com la reforma i ampliació del Centre de Salut La Bassa, on s’obriran 12 consultes addicionals de Medicina de Família, altres 12 consultes d’Infermeria més i 4 de Pediatria, que se sumaran a les existents.

També es preveu que hi haja una àrea d’Extraccions i Tractaments, una altra d’atenció a la Dona, servei de Rehabilitació amb gimnàs, Punt d’Atenció continuada (Urgències) i base d’ambulàncies, tant de SAMU com de Suport Vital Bàsic.

El pressupost estimat per a la reforma i ampliació del Centre de Salut La Bassa són 8,1 milions d’euros i la licitació de la redacció del projecte i la direcció d’obra es farà aquest mes.

Send this to a friend