Sanitat reprendrà el dimecres la vacunació amb AstraZeneca en la Comunitat

Respecte a la immunització del personal docent, es vacunarà el divendres i dissabte pròxims

Ximo Puig ha mantingut aquest matí una reunió de seguiment del pla de vacunació.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest matí una reunió de seguiment del pla de vacunació. En la trobada han participat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i el conseller d’Educació, Vicent Marzà, al costat d’altres alts càrrecs, per videoconferència.

Després de la reunió, el president de la Generalitat ha indicat que el dimecres es reprendrà la vacunació amb AstraZeneca en col·lectius com: el servei d’atenció a domicili, el personal de serveis socials municipals i professionals de la sanitat privada. Respecte a la immunització del personal docent, es mantindrà el calendari que hi havia per a la setmana vinent i es vacunarà el divendres i dissabte pròxims, tant a Alacant i Castelló, com a València.

D’aquesta manera, la setmana que ve s’administraran més de 176.000 dosi i en 15 dies més de 350.000.

Sanitat i Educació reprogramaran per als pròxims dies la immunització de la resta de docents. L’objectiu és finalitzar el procés al més prompte possible, aprofitant les jornades del dimecres i dijous sant (31 de març i 1 d’abril). La Conselleria d’Educació traslladarà als docents el lloc, data i hora on vacunar-se, tal com estava previst.

A més, ha indicat que el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) abordarà el dilluns si s’incrementa fins als 65 anys l’administració de la vacuna de AstraZeneca. En funció de la decisió que s’adopte, s’adaptaria el calendari vacunal de la CV per a estendre la vacunació a aquest grup d’edat.

El president de la Generalitat també ha traslladat a la consellera de Sanitat que plantege en la reunió de despús-demà del CISNS la inclusió de la vacuna Sputnik en la cartera d’immunització de la població.

Send this to a friend