Satisfacció en la primera edició de ‘Notes d’estiu’

Durant tres dies hi ha hagut quatre masterclass i concerts a les vesprades, als jardins del Conservatori de Música d'Alcoi

Satisfacción en la primera edición de ‘Notes d’estiu’
Imatge d’una de les quatre masterclass impartides en el Conservatori aquesta setmana. XAVI TEROL

Al llarg de la setmana passada s’ha dut a terme la primera edició de ‘Notes d’estiu’ una iniciativa del Conservatori Professional de Música Juan Cantó d’Alcoi i la Orquestra *Simfònica d’Alcoi (OSSA), que ha nascut amb dos vessants: la formativa i educativa i la d’oci.
Un total de quatre professors, dos d’ells naturals d’Alcoi, han impartit masterclass de les seues respectives especialitats –flauta, oboé, clarinet i violí– als matins i ja a les vesprades, els jardins del Conservatori s’han convertit en un idíl·lic escenari per als concerts celebrats.
El director del Conservatori de Música, Juan Antonio Recuerda, afirma estar satisfet amb aquesta primera edició.
Comenta a més que s’han cobert el 80% de les places que s’havien oferit i que “els professors han destacat el nivell de l’alumnat. Han estat molt sorpresos i contents”. També al revés, l’alumnat d’aquest nou projecte s’ha mostrat molt content pel professorat que ha assistit a les *masterclass, i fins i tot, alguns professors han participat en els concerts.
Recuerrda indica que, per a aquests concerts esperaven més afluència de públic, però que, no obstant això, “hem descobert un racó molt fanfarró per a tocar”.
Avança que ja estan preparats per a treballar en la següent edició de ‘Notes d’estiu’, per la qual cosa la intenció inicial és donar-li continuïtat a aquesta iniciativa.
Els professors que han acudit aquesta setmana han sigut Ana María Alcaraz –flauta– actualment titular de la plaça de professora de flauta en el Conservatori Professional de Cartagena.
L’alcoià Jordi Miralles –oboé–, igual que Alcaraz va impartir el seua masterclass el dimarts, i en l’actualitat es dedica principalment als seus concerts. L’altre professor alcoià ha sigut Julio J. Fresneda –clarinet–, qui és professor del Conservatori ‘Ana María Sánchez’ d’Elda.
Finalment, Rezart Kapetani –violí–, natural de Tirana (Albània), que forma part dels artistes residents del ‘Cicle de Música espanyola en homenatge a Félix García’ va tancar el dijous les classes impartides en ‘Notes d’estiu’ amb la seua masterclass.

Un dels concerts realitzats als jardins del Conservatori de Música.

Send this to a friend