Es concursen les obres del conjunt fabril del Molinar

El valor estimat del contracte és d'una mica més de 300.000 euros i el termini execució és de 315 dies

Se concursan las obras del conjunto fabril del Molinar
Vista general del conjunto fabril del Molinar. ARCHIVO

La Generalitat Valenciana ha publicat les bases perquè es presenten les empreses que opten a dur a terme l’obra de consolidació de les fàbriques de primera aigua, la xarxa hidràulica i el brollador del Molinar. Les actuacions que pretenen dur-se a terme amb aquesta obra són les recollides en el projecte encarregat per l’Ajuntament d’Alcoi i redactat per l’arquitecte Ciro Manuel Vidal Climent, al març de 2020.
El valor estimat del contracte és d’una mica més de 300.000 euros i el termini execució és de 315 dies. El període per a presentar les ofertes finalitza el 14 d’octubre.
Respecte a l’actuació sobre la xarxa hidràulica, el projecte contempla la construcció d’un primer assut amb diverses comportes per a permetre el flux normal d’aigua en època de pluges, així com la reconstrucció del tram de séquia després del divisor de cabal. També es retorna al pont la seua condició d’aqüeducte, perquè es restitueixen les pedres que delimitaven el curs de l’aigua, tot això sense impedir el pas de persones que ara permet. Quant a la séquia, es refan dos punts actualment perforats en el tram que alimenta el Molí Nou del Ferro.
Precisament, l’actuació sobre Molí Nou, a causa de la gran volumetria de l’edifici original, no té cabuda una reconstrucció completa d’aquest. El projecte de consolidació se centra en les testeres nord i sud, ja que són els cossos que han conservat l’altura original a causa de la fortalesa de les cantonades construïdes amb carreu.
La consolidació prevista en el Moli Nou, consistirà en el desenrunament, reconstrucció i reforç de nivell de voltes i de murs perimetrals.
“El BIC del*Molinar, la posada en valor tant del paratge com de l’arqueologia industrial, testimoni de l’origen industrial del nostre municipi i del País Valencià, és una prioritat del nostre govern. En aquesta primera fase, gràcies al suport de la Conselleria de Cultura que finançarà la totalitat de les obres. Per a la resta de fases s’està treballant conjuntament amb l’administració autonòmica per a aconseguir finançament que ens ajude a dur-les a terme i en poc temps poder comptar amb un centre d’interpretació de la indústria a Alcoi”, destaca l’edil de Patrimoni, Lorena Zamorano.

Send this to a friend