Segell alcoià en la sèrie ‘Desenterrats’

Finalitza el rodatge d'aquesta sèrie per a À Punt, amb producció i actors alcoians

Segell alcoià en la sèrie ‘Desenterrats’
Una imatge durante el rodatge.

De nou, Alcoi i el seu entorn s’han convertit en un gran plató de televisió. En aquesta ocasió, en la sèrie ‘Desenterrats’ produïda per Àpunt Mèdia i Visual Producciones –productora alcoiana–, el rodatge de la qual va finalitzar la passada setmana després del seu inici el mes de desembre i l’emissió de la qual està prevista per a aquesta tardor en À Punt.

El segell alcoià en aquest thriller psicològic, creat i dirigit per Xavi Cortés i Arnau Cortés, va més enllà de les nombroses localitzacions emprades en la nostra localitat, especialment espais naturals, ja que els noms més destacats d’aquesta sèrie també són alcoians. Pep Sellés encarna al protagonista, el Doctor Samuel Durbà, qui està desenvolupant una medicina revolucionària però que es veu obligat a recloure’s en un sanatori a la muntanya envoltat de pacients amnèsics després de patir una tragèdia familiar, en la qual perd a alguns dels seus familiars. Durbà, aïllat de tot, vol concloure la investigació per a tractar de salvar a la resta de la seua família. De manera paral·lela, arriba un nou cas a la comissària de policia: una tomba ha sigut profanada. Joan Gadea, Juli Cantó i Nazaret Aracil capitanegen la trama policial en els seus papers d’inspectors de policia. L’elenc alcoià principal el conclou Juli Mira, sent Emili Vidal.

En total, hi ha uns 40 actors valencians, i també un grup de figurants locals. És el cas de Raül Segí, Carla López i Amanda Francés, que pertanyen a l’Escola de Teatre Municipal d’Alcoi.

La productora executiva, Carola Miralles, explica que “vam mirar moltes poblacions de la Comunitat Valenciana que pogueren englobar tot el que necessitàvem. Des del principi la nostra idea era treballar en espais naturals, i a Alcoi es donaven tots els factors, tant el paratge natural, com a nivell narratiu, arquitectònic i també per la història”. Afig que “narrativament, Alcoi li pegava a la sèrie per la climatologia…les carrasques de la Font Roja, per tots aqueixos llocs que no trobes en altres municipis”.

La intenció també era “trencar amb els entorns naturals que habitualment utilitzen les sèries valencianes. Normalment són zones de València, ací mostrarem a l’espectador unes terres d’interior”. Aquests llocs, entre els quals es troben la Font Roja, tant el paratge natural com el propi edifici, Villa Vicenta, l’Àgora, el cementeri, l’IVAM CADA, l’hospital Verge dels Lliris o fins i tot el Teatre Calderón, han aportat “un look més europeu a la sèrie, el seu esperit és més internacional”. Miralles assegura que “són espais molt potents, que fins i tot la gent que ha vingut de fora a treballar ací s’han sorprés quan han vist les localitzacions, en veure els racons tan interessants que tenim”. Indica que, d’aquesta manera, “s’ha vist un altre concepte de la ciutat, més enllà de les festes de Moros i Cristians”.

COL·LABORACIÓ DE LA FILM OFFICE
Per al desenvolupament del rodatge, la productora executiva, explica que ha sigut fonamental “la col·laboració de la Film Office i de l’Ajuntament d’Alcoi”, a més de la Policia Local, Protecció Civil, el departament de Medi Ambient, etc. “Ens vam reunir amb la Film Office i vam plantejar les necessitats que teníem i ens ho van facilitar tot”.

Des de la productora també destaquen la col·laboració del Tanatori Sant Jordi, a més de Motor Lambda respecte als vehicles en escena.

El rodatge, que va començar l’11 de desembre, va concloure la passada setmana, i ara comença la part de postproducció perquè, en els pròxims mesos, aquesta sèrie, de 10 episodis, veja la llum.

Advertisements

Send this to a friend