Segon descens consecutiu de la incidència de Covid en el departament

Dels 32 municipis que conformen l'àrea, 9 estan en risc extrem,

Segon descens consecutiu de la incidència de *Covid en el departament
La incidència en el departament de Salut és de 371, per la qual cosa seguim en risc extrem.

Després de diverses setmanes d’augment de la incidència de Covid-19 en el departament de Salut d’Alcoi, Sanitat va notificar divendres passat un descens d’aquesta, i hui ha tornat a baixar lleugerament, amb 19 casos actius menys, passant així d’una incidència de 385 a 371 en quatre dies, ja que les dades aportades hui per la conselleria corresponen al diumenge 8 d’agost, per la qual cosa seguim en risc extrem.

Actualment hi ha 508 casos actius en l’àrea de Salut i s’han comptabilitzat 118 nous positius, per la qual cosa des que va començar l’actual crisi sanitària, hi ha hagut 14.857 casos de Covid en la nostra zona.

Dels 32 municipis que conformen el departament, 9 d’ells estan en risc extrem de contagi –Alcoi, Alcoleja, Alfafara, Benimarfull, Castalla, Ibi, Millena, Muro i Onil–, tres en risc alt –Banyeres, Cocentaina i Gaianes– i un en risc mitjà –Benilloba–, havent-hi així presència de Covid en 13 poblacions. En el cas d’algunes de les localitats anteriorment esmentades, i que estan en risc extrem, a penes tenen casos actius, no obstant això, en ser poblacions amb pocs habitants, aquesta xifra es dispara. Per exemple, a Alfafara i Benimarfull hi ha tres actius en cadascun, i a Millena tan sols hi ha un.

Diversos d’ells han registrat un descens en la incidència, com és el cas d’Alcoi, passant de 479 a 451 i un total de 268 actius; també ha disminuït a Alfafara, Banyeres, Ibi i Millena. Per contra, els actius, i per tant, la incidència acumulada, ha augmentat a Alcoleja, Cocentaina, Gaianes, Muro i Onil. Així mateix, a Benimarfull i Castalla les dades es mantenen estables respecte a l’anterior actualització.

AVANÇ EN LA VACUNACIÓ
D’altra banda, i amb la vacunació com el principal aliat per a fer front a la Covid-19, la conselleria de Sanitat de la Comunitat Valenciana ha avançat aquesta setmana la cita a persones del grup de 12 a 19 anys en rebre un total de 196.390 dosi extra de vacunes del laboratori Pfizer que corresponen a la compra extraordinària de vacunes realitzada pel Ministeri de Sanitat.

Cal destacar que la vacunació d’aquests grups, prevista inicialment per a finals del mes d’agost, s’ha accelerat gràcies a que s’ha avançat la recepció d’aquestes vacunes.

Send this to a friend