Sense Moros i Cristians durant el primer semestre de 2021

Sanitat i la UNDEF han descartat la celebració de festes a causa de la incidència de la Covid19

Imatge de les festes de Cocentaina de 2019 (Arxiu)

La Unió Nacional d’Entitats Festeres (UNDEF) i la Conselleria de Sanitat han mantingut aquesta setmana una reunió per a analitzar el context actual de cara al fet que els municipis que integren aquesta institució puguen celebrar les seues festes de moros i cristians. Aquesta trobada va tindre lloc per videoconferència i durant el mateix la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, va comunicar que és impossible portar avant els festejos en el seu format habitual durant el primer semestre de l’any davant l’evolució negativa que està tenint la pandèmia en aquest inici del 2021.

Des de la UNDEF recorden que el mes de setembre passat ja es van reunir amb Sanitat i assenyalen que en aquell moment es va acordar que no hi hauria Festa al carrer fins que no estiguera en marxa un procés de vacunació contra la Covid19. La presidenta de l’entitat, la contestana Pepa Prats, té l’esperança que a partir de juliol hi haja un entorn més favorable per a poder pensar a celebrar les festes de moros i cristians de cada poble encara que fora amb actes adaptats als temps que corren o nous formats.

“Ens hem emplaçat per a mantindre una reunió al juny per a veure com estan les coses i prendre decisions en funció de l’avanç que tinga l’administració de les vacunes. Ara toca seguir les instruccions de Sanitat, complir la normativa vigent, quedar-se a casa i evitar que el virus avance sense control. Quan arribe el moment pensarem com podem eixir el carrer. És clar que no veurem unes festes com les últimes que celebrem en 2019 però amb l’esforç de tots podem fer actes adaptats a la situació i que ens permeten als festers i a les festeres fer realitat les ganes de Festa que tenim ara mateix“, assegura.

Assenyalar que el 2021 ha començat ja amb la suspensió de festes de moros i cristians de poblacions que pertanyen a la UNDEF, com Valverde del Xúquer al gener, o Sax i Bocairent, aquesta setmana, coincidint amb la festivitat de Sant Blai.

Send this to a friend