Set artistes emergents reinterpreten obres de la Col·lecció Municipal

Es tracta d'un projecte que forma part dels pressupostos participatius

Set artistes emergents reinterpreten obres
Tres dels artistes participants al costat dels regidors de Cultura i Participació (als extrems) i la impulsora de la iniciativa.

Inflexions’ és el títol d’un nou projecte artístic local que pretén impulsar la carrera dels talents emergents. En concret, set artistes de diferents procedències participaran en la iniciativa, consistent en la reinterpretació d’altres tantes obres de la Col·lecció Municipal d’Art. La idea sorgeix a través d’una proposta de María Guillem, gestora cultural, que la va presentar als pressupostos participatius de 2021 i va tirar avant com el segon projecte més votat en l’apartat de despesa corrent.

En paraules de la promotora de la iniciativa, es tracta d’una banda de «impulsar el treball dels joves artistes», alhora que representa una «oportunitat» per a donar a conéixer el patrimoni alcoià i «posar en valor la Col·lecció Municipal d’Art», afig el regidor de Cultura, Raül Llopis. Aquest últim remarca, a més, l’interés del govern socialista per difondre i promocionar aquesta Col·lecció museogràfica.

A continuació, els participants, la disciplina a la qual pertanyen i l’obra triada:

1) Andreu Alcaraz – pintura – ‘Lliçó de lectura’, Josep Mongrell Torrent, 1899.

2) ANBO (Ángels Gálvez I Borja Molina) – il·lustració – ‘La Bonaventura’, Edmund Jordà, 1904.

3) Ariadna García – fotografia – ‘Alineació’, Rafa Calvo, 2004.

4) Beatriu Marer – vídeo-art – ‘Geomètric nu’, Antoni Coll, 1970.

5) Carmen Arenteros – instal·lació – ‘Paisatges desconeguts’, principis del segle XX.

6) Mireia Reche – art tèxtil – ‘Venezia’, Ricardo Federico de Madrazo i Garreta, 1885.

7) Miriam Barea – escultura – ‘Religioses’, Pedro Martínez Expósito, 1926.

Per a la selecció dels artistes participants, s’ha comptat amb la participació de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, igual que s’han volgut representar diferents i diverses modalitats artístiques. Es realitzarà una presentació de les obres i els artistes les explicaran el pròxim dia 28 d’octubre, en l’IVAM CADA i la idea és organitzar una exposició amb posterioritat.

Send this to a friend