Set brots de Covid-19 en la zona i un mort a Banyeres

En el departament d'Alcoi actualment hi ha 102 casos actius, segons les dades del dia 23

La defunció s’ha produït a l’hospital d’Alcoi. | ARXIU

La localitat a Banyeres ha registrat aquesta setmana la primera defunció per Covid-19. Es tracta d’un home de 75 anys, veí de l’esmentat municipi, que va morir el dimecres a l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi. La dada ha sigut comptabilitzat en l’última actualització estadística que va publicar ahir la conselleria de Sanitat en la qual es constatava, a més, que s’havien produït 3 nous contagis positius i 2 altes mèdiques respecte a l’actualització anterior, la qual cosa deixa un registre de 13 casos actius en aquest municipi.

També referent a Banyeres, l’Ajuntament ha informat que Hidraqua, empresa que gestiona el servei de l’aigua potable en la localitat, està realitzant anàlisi en les aigües residuals per a detectar precoçment la presència de la Covid-19 en la població. Segons s’ha indicat, “està augmentant la concentració de virus” en aquestes aigües, la qual cosa és premonitori d’un major nombre de contagis futurs.

BROTS EN COL·LEGIS
A Alcoi, aquesta setmana s’han confinat dues noves aules escolars després del positiu de dos alumnes del col·legi El Romeral. Aquestes se sumen a les classes confinades la setmana passada, una en el col·legi José Arnauda i una altra en Sant Roc. De moment, des que va donar principi el curs el passat 7 de setembre, en la localitat s’han detectat quatre positius de Covid, mentre que a Muro, l’alcalde Gabriel Tomás, va comunicar que s’han controlat dos casos, un en el IES Serra Mariola i un altre en el CEIP Montcabrer. En aquest últim centre es tracta d’un treballador, no d’un professor, per la qual cosa «no té aqueixa vinculació directa amb els xiquets».

DADES DEL DEPARTAMENT
A nivell global, el departament de Salut d’Alcoi registra, segons l’última actualització que conté les dades del dia 23 de setembre, un total de 102 casos actius.

Durant aquesta setmana, i segons ha informat Sanitat, s’han produït un total de set brots diferents en la zona. Concretament, a Alcoi hi ha hagut dos brots, tots dos d’origen social amb 3 i 4 casos respectivament. A Castalla també hi ha hagut dos, un d’origen laboral amb 3 casos i un altre d’origen social amb el mateix nombre de positius. A Ibi, s’han comptabilitzat també dos brots, tots dos d’origen social i amb 3 casos cadascun. Finalment, a Muro hi ha hagut un brot amb 5 casos d’origen social.

És possible, que alguns d’aquestes dades s’hagen de sumar a les següents xifres d’actius, ja que quatre dels brots esmentats van ser informats ahir per Sanitat i l’actualització realitzada conté les dades del dimecres.

D’aquesta manera, a Ibi hi ha 28 casos actius, 23 a Alcoi, 15 a Castalla, 10 a Muro, 5 a Onil, 2 a Cocentaina i els 13 positius en els últims 14 dies esmentats anteriorment a Banyeres.

21 DIES MÉS DE MESURES
Al marge de les dades de Covid-19 en el departament de Salut d’Alcoi, la conselleria de Sanitat va anunciar el dijous que s’amplien altres 21 dies les mesures restrictives relacionades amb l’oci nocturn i l’hostaleria, entre altres sectors.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, assegura que aquestes mesures de prevenció “estan demostrant la seua efectivitat en la contenció del virus” i va explicar en una intervenció aquesta setmana que la pròrroga donarà principi dilluns que ve.

Send this to a friend