Set milions per als artesans de les festes

L'Ajuntament tramitarà les ajudes ‘parèntesis’ del Consell

El Consell aprova les bases reguladores per a les ajudes als artesans de la festa
Presentació de l’associació d’artesans de la Festa (AMICA) | Arxiu

L’Ajuntament d’Alcoi tramitarà les ajudes Parèntesi que va aprovar el divendres el Consell. Aquestes ajudes seran per als sectors econòmics més afectats per les restriccions enfront de la Covid-19. En concret, el decret llei estableix la distribució dels 160 milions d’euros de les ajudes Parèntesis per a cada municipi on es desenvolupen activitats econòmiques en els sectors més afectats.

Destaca, entre altres partides, els set milions per als artesans de les festes. “Aquest pla serà molt important per a les persones de la Comunitat Valenciana i especialment per a les de la nostra ciutat que és una de les quals més mesures restrictives ha tingut amb l’hostaleria tancada des del 7 de gener. Igualment l’economia de la nostra ciutat està molt lligada a les festes de Moros i Cristians i el Nadal Alcoià, aquestes ajudes igualment seran vitals per a evitar que desapareguen molts d’aquests artesans”, explica l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés. “Des de l’ajuntament ens hem adherit a aquest pla i continuarem oferint les ajudes Reactiva per a tractar de pal·liar en la mesura que siga possible les conseqüències econòmiques que ha provocat la crisi de la Covid en la ciutadania”, ha assenyalat.

L’import assignat per a cada municipi s’ha distribuït atenent els següents criteris: d’una banda es concedeix una quantitat fixa de 2.000 euros per cada autònom o microempresa amb un màxim de 10 treballadors en els sectors identificats; i d’altra banda una quantitat fixa de 200 euros per treballador afiliat a la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020 d’aquestes microempreses i autònoms en els esmentats sectors.

Els ajuntaments hauran de destinar les ajudes directament a autònoms i microempreses amb un màxim de 10 treballadors, pertanyents a les activitats més afectades per la pandèmia. Les ajudes es dirigiran a cobrir despeses corrents de l’activitat realitzada des d’abril de 2020, que hauran de ser justificats pels autònoms i microempreses.

La participació en aquestes ajudes serà compatible amb subvencions, ajudes, ingressos o recursos procedents d’altres administracions. Aquest pla que afectarà 21.000 empreses, 43.000 autònoms i 47.000 treballadors afectats per ERTEs, té 6 mesures principals: Una línia de 80 milions per a les quotes de la Seguretat Social d’autònoms i empreses; huit milions per als 26.000 autònoms afectats pel tancament total; 17 milions per als treballadors en ERTO, que tenen una reducció de salaris; huit milions per al sector de l’oci i l’entreteniment; dues línies IVF de 50 milions per a préstecs bonificats a empreses afectades i una altra de préstecs participatius per a empreses en situació financera límit. Hi haurà també un Fons de cooperació municipal Covid que comptarà amb un mínim de 127 milions d’euros i una aportació del 50% de la Generalitat, (60 milions), 30% de les diputacions (36 milions) i un 20% els ajuntaments, (24 milions).

Send this to a friend