Setembre

El laberint pandèmic comença a tindre una ruta d’eixida, no és un camí de roses,ni una ampla autopista, s’assembla més al caminet de molletes que va deixar Patufet. Tot molt fràgil, molt dèbil però que a poc a poc va agafant forma, va prenent cos. La vida amb mascareta ha d’evolucionar i s’han de reprendre activitats que es van quedar congelades, paralitzades ‘sine die’, a l’espera d’una millor situació. Ara sembla que comença a vore’s la llum, però cal mesura i prudència perquè ja se sap el que pot passar si s’abaixa la guàrdia. O el que porta un excés de confiança, perquè el virus arriba a tots els llocs, fins i tot a l’Everest.

La societat tornarà a encendre el motor i posarà de nou en marxa el reclam social més nombrós: les festes.

D’ací a no res es pot recuperar el passat, el temps perdut i començar a inspirar-se escoltant la cançó que porta el nom d’un mes i sonava en la Volta Ciclista a Espanya de l’any 1979.
Enguany setembre no serà simplement el mes dels bons propòsits, de la tornada al cole, de la verema, enguany serà el del retorn de les festes.

En setembre tornen a plantar-se les falles després de la suspensió per la Covid. Les festes josefines del mes de març canvien la data i passen al mes que per als romans era el sèptim de l’any i ara és el que fa nou. Un trencacaps i una aparent incongruència que per una sèrie de circumstàncies es converteix en realitat. Serà un fet insòlit i que probablement, tampoc se sap, no es torne a repetir. Festes fora de lloc amb caràcter excepcional. Una curiositat per als que els agraden les rareses. En principi sembla que només tiraran avant les falles i no coincidiran en l’esperat setembre amb les fogueres de Sant Joan, que també poden, si volen, traslladar la celebració a estes dates.

Naturalment seran esdeveniments lights i amb restriccions, però no deixarà de ser un avanç. Les festes de moros i cristians d’Alcoi poden sumar-se també amb alguns actes a partir de setembre.En juny es coneixerà la decisió. Si altres poblacions acorden apuntar-se a la iniciativa, que no sembla de moment majoritària, setembre aglutinaria la major quantitat de propostes festives de l’any.

Amb este panorama, s’enceta una nova fase de ‘descompressió’. D’estar amb poquets, de freqüentar ambients més reduïts, és un gran canvi redescobrir la multitud. Per tant, resulta un bon moment per a començar la desescalada i de manera progressiva llevar-se la por al tumult, adquirida per tant temps de restriccions. Caldrà estar preparats quan arribe setembre.

Send this to a friend