Setmana Santa, turisme rural i mones de Pasqua

L'ocupació en els allotjaments rurals supera el 90%

Los días fuertes de la venta de las monas son hoy y mañana, Viernes Santo. | XAVI TEROL

De ple en la Setmana Santa, aquesta data és una de les idònies per a fer una escapada, fugir de la rutina i gaudir al costat de la família i amics, que en aquesta ocasió ha de fer-se amb precaució. Enguany podrà ser així a diferència de 2020, que per aquesta època estàvem confinats a causa de la Covid-19.

L’entorn natural de l’interior d’Alacant és un dels atractius de la província.

Són molts els destins pròxims els que tenim a l’abast de la nostra mà, ja que tenim molt a prop platja i muntanya, però en el cas del turisme rural, l’encant d’interior cada vegada és més reclamat. Així ho demostren les dades oferides per l’Associació Turisme Alacant Interior, des d’on comenten que els allotjaments rurals associats han superat el 90% de la seua capacitat actual, per la qual cosa aquesta entitat s’ha mostrat “satisfeta” i afig que aquestes bones xifres van acompanyades de les places ocupades en els establiments urbans, i és que si bé encara queden places lliures, es confia que s’aconseguisca un alt nivell d’ocupació en ells.

D’altra banda, des de Turisme Alacant Interior s’està posant l’accent en el sector hostaler durant aquesta Setmana Santa, per la qual cosa han llançat la campanya ‘Si véns a Alacant Interior, assegura la teua taula’. Una iniciativa amb la qual es pretén que tant la gent de la zona com els turistes puguen gaudir de la gastronomia local, ja que a causa de les limitacions d’aforament per la Covid-19, els establiments disposen de menys espai per a oferir, al que se suma que l’alt percentatge d’ocupació fa que encara siga més rellevant reservar taula prèviament perquè arribat el moment, es dispose d’ella, al contrari que podria succeir si no es fa la reserva.

LA TRADICIÓ DE LES MONES DE PASQUA
Si bé la tradició de viatjar, encara que siga a un punt pròxim pels tancaments perimetrals de les comunitats autònomes, s’ha recuperat enguany, la que tampoc s’ha quedat arrere ha sigut la de la mona de Pasqua, que en aquest 2021 es podrà tornar a menjar a l’aire lliure. L’any passat això no va ser possible, i malgrat això, alguns comerços que embenen aquest tradicional producte comenten que les vendes es van mantindre malgrat el confinament i de la situació general.

De cara a enguany, el balanç de les vendes és positiu encara que destaquen que els dies més forts són hui i demà, però que fins ara, les xifres són bones, i que estan prenent com a referència el 2019.

Les mones tradicionals continuen sent les més demandades encara que la clientela cada vegada cerca més coses diferents, com a decoracions o dibuixos, i també estan molt sol·licitats els ous de xocolate.

MISSES DE SETMANA SANTA
D’altra banda, la programació de la Setmana Santa a Alcoi s’ha centrat en les misses. Ahir va tindre lloc una missa i el Viacrucis en Sant Mauro i Sant Francesc. A les 19’30 hores de hui tindrà lloc una missa en Sant Mauro i aquest diumenge, la Missa dels Xiulitets està programada a les 12’30 hores, també en Sant Mauro i Sant Francesc.

Send this to a friend