Sindicats i AMPAs demanen tancar col·legis si hi ha contagi massiu

A Alcoi s'insisteix que les aules continuen sent un "espai segur"

La crisi del coronavirus ha posat el seu focus després de l’alarmant repunt de casos que es ve produint arran de les festes nadalenques, en l’àmbit educatiu, on preocupa la situació dels escolars i el professorat. Malgrat que des de l’administració es continua mantenint que les aules són entorns segurs, el malestar s’ha instal·lat en alguns sectors de la comunitat educativa i també des dels sindicats s’ha mogut fitxa per a reivindicar mesures pal·liatives en els centres davant el contagi massiu d’escolars i treballadors, arribant a demanar fins i tot el tancament del centre educatiu en casos d’extrema gravetat.

CCOO denuncia que no s’estan cobrint totes les baixes en els centres amb docents contagiats o confinats de manera preventiva. “En aquestes situacions pensem que haurien de tancar-se els centres”, assenyala el responsable d’educació del sindicat a les Comarques Centrals, Sergi Dasi, qui assegura que el professorat afectat s’ha triplicat en una setmana, “hi ha centres en els quals la Covid està descontrolada”, remarca Dasi. “La problemàtica és seriosa, per això demanem responsabilitat a la Conselleria”, incideix el representant sindical.

En la mateixa línia s’ha pronunciat el CSIF, que ha remés una sol·licitud formal al conseller d’Educació, Vicent Marzà, exigint el tancament immediat dels centres educatius en la Comunitat, com també el sindicat STEPV, des d’on s’adverteix que “en molts centres educatius s’està arribant a situacions crítiques per a mantindre les mesures de seguretat per la falta de professorat, ja que les baixes s’han intensificat en els últims dies”.

A Alcoi, Sanitat comunicava el dijous un brot amb 26 persones contagiades amb origen en l’àmbit educatiu, alhora que es coneixen casos de col·legis de la ciutat on la incidència està desbordada. Malgrat això, el regidor d’Educació, Alberto Belda, ha parlat d’una situació controlada a nivell local i, en aquest sentit, ha volgut tranquil·litzar a les famílies apuntant que “el col·legi és el lloc on menys risc hi ha de contagi”.

INQUIETUD ENTRE ELS PARES
Per part seua, la Confederació Valenciana d’AMPA’s (Covapa) ha emés un comunicat en el qual manifesta la inquietud dels pares per la incidència de la Covid en aquesta tercera ona, que està “buidant les aules”, recalquen. Per aquest motiu exigeixen que s’adopten més mesurades de “protecció i prevenció enfront de la transmissió, el contagi i l’atenció sanitària”, al mateix temps que plantegen “valorar l’alternativa de l’establiment d’un període breu (2 setmanes) de suspensió de l’activitat acadèmica presencial si les xifres no milloren”.

A l’hora de parlar d’Alcoi, des de l’AMPA del col·legi Horta Major consideren que “cal confiar plenament en els centres”, mentre en opinió de l’AMPA de Carmelites “si la taxa és tan elevada, el més coherent seria plantejar un tancament temporal”.

Finalment, indicar que en l’àmbit universitari s’ha acordat reduir al mínim la presencialitat al febrer.

Send this to a friend