Sis dies de Mitja Marató virtual

Des de hui dilluns 14 es pot participar amb recorregut lliure

Seis días de Media Maratón virtual
Edició de l’any passat de la Mitja Marató | Arxiu

La Mitja Marató més especial està en el seu particular compte arrere. Les 6 del matí de hui, dilluns 14, és l’hora marcada per l’organització de la Mitja Marató Alcoi 9.5, que és la denominació que rep enguany, perquè tots els inscrits puguen completar una de les quatre distàncies a triar, dues d’elles no competitives –Micromaratón (menors 12 anys) d’1 km i Caminants, 5 km– i altres dos que sí que són competitives –Quarta Marató de 10,5 km i Mitja marató de 21,1 km–.

Al davant sis dies –fins al dissabte a les 10 de la nit– en els quals cada participant podrà triar hora i recorregut, ja que en les quatre modalitats és lliure. L’únic requisit, descarregar-se l’app en la web de la carrera. En el cas de les dues modalitats competitives –Quarta Marató i Mitja Marató– es comptabilitzarà el temps per a després establir una classificació de la qual eixiran els tres primers de cada distància tant en la categoria masculina com femenina.

Els quatre guanyadors tindran com a premi un parell de sabatilles de carboni d’última generació valorades en 300 euros. També hi hauran trofeus –dotze en total– per als tres primers classificats. El lliurament serà també online.

CONNEXIONS EN DIRECTE
El diumenge 20 a les 11 del matí està programada la Gala de la Mitja Marató Alcoi 9.5, dirigida per Jaime González, conegut speaker de carreres de muntanya. L’acte podrà seguir-se en directe via streaming a través de la web de la prova. Durant la matinal hi hauran connexions en directe amb un grup d’atletes locals que estarà realitzant el recorregut original. La retransmissió s’acompanyarà, igualment, amb un sorteig entre els inscrits de quatre parells de sabatilles tècniques valorades en 150 euros.

Els grups de ball de la ciutat també s’han animat a col·laborar amb l’enregistrament d’un vídeo. En total han sigut vint grups els que han volgut participar i estaran a la seua manera fent costat a la carrera, que en la seua versió virtual, serà solidària.

Tots els diners que es recapte de les inscripcions, aportacions de particulars i de patrocinadors, es destinarà íntegrament a la Creu Roja. “A més de participar i fer esport, amb l’organització d’aquesta carrera hem volgut pensar en els altres, hi ha molta gent que ho està passant mal i sempre ve bé ser solidari amb els quals menys tenen”, apunta David Miró, director de la carrera. Fins ahir eren una mica més d’un centenar d’inscrits. El preu per a poder participar és de 2 euros per a la carrera no competitiva i de 5 en la competitiva. Al seu torn, s’ofereix a cada participant poder disposar per 10 euros de la samarreta tècnica amb disseny exclusiu.

Send this to a friend