Solc destaca la importància de la prevenció i conscienciació sobre el càncer

L'Associació duu a terme un programa dirigit especialment als més joves

Solc destaca la importància de la prevenció i conscienciació sobre el càncer
Reyes Cortés es la trabajadora social de Solc. | XAVI TEROL

Entre els aspectes en els quals treballa Solc és en la prevenció, conscienciació i normalització del càncer. “Volem actuar abans que aparega el problema”, afirma Reyes Cortés, treballadora social de l’associació.

En aquest sentit, s’incideix principalment en els centres educatius de tots els nivells tant a Alcoi com a la comarca. “Si es treballa en edats molt primerenques, com ja estem fent, normalitzes aquesta malaltia, que a més, ha canviat molt i els tractaments cada vegada són més personalitzats, i cada vegada més gent la supera”, comenta María José Grau, presidenta de Solc, qui considera important “normalitzar la paraula càncer”.

Referent a la prevenció es posa l’accent a portar un estil de vida saludable: “el 30% dels càncers es podrien evitar optant per una vida saludable”, comenta Grau, alguna cosa que passa per la “pràctica de l’esport, una bona alimentació i un consum reduït d’alcohol”.

Amb aquest projecte es tracten totes aqueixes vies, tant la prevenció, com la conscienciació i la normalització: “és important que des d’edats primerenques tinguen la informació correcta, perquè la informació resta pors”, afirma Cortés.

Send this to a friend