Sol·liciten recuperar la formació universitària tèxtil a Alcoi

Així s'ha acordat en el Consell Intertèxtil Espanyol celebrat en el context de Fira Hàbitat

Solicitan recuperar la formación universitaria textil en Alcoy
Asistentes a la reunión de la pasada semana.

La petició de recuperar la formació universitària a Alcoi va cobrant més força després d’una reunió mantinguda la setmana passada, en el marc de Fira Hàbitat, per part del Consell intertèxtil Espanyol i representants d’altres òrgans.

En aquesta trobada, es va acordar per unanimitat, sol·licitar a la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana la recuperació de la formació universitària del grau en Enginyeria Tèxtil en la Comunitat.

En la citada reunió van ser presents membres de l’Associació d’Empresaris del Sector Tèxtil de la Comunitat Valenciana (ATEVAL), representants del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV), el Consell intertèxtil Espanyol, AITEX i la Federació Hàbitat d’Espanya.

Per part seua, el president d’ATEVAL i també vicepresident del Consell intertèxtil Espanyol, Pepe Serna, detalla que “les empreses del clúster tèxtil valencià es caracteritzen per la seua gran capacitat d’innovació i desenvolupament de productes, com s’ha vist en aquests últims anys. En contra del tèxtil valencià juga l’avançada edat de les seues plantilles de treballadors, l’escassetat de reemplaçament i l’alta demanda de professionals qualificats”.

Des d’ATEVAL s’aporten xifres de la rellevància d’aquest sector, el qual “dona ocupació directa a 21.760 treballadors”.

Tenint en compte, d’una banda, la rellevància del tèxtil en el territori, i per un altre, els arguments aportats per Serna, es considera prioritari recuperar els citats estudis.

FORMACIÓ DUAL
Segons Vicente Blanes, director d’AITEX, “la formació del grau es cursarà en Dual ja que AITEX té un acord amb la UPV perquè part del programa s’impartisca en les nostres instal·lacions. Això permetrà una formació més tècnica i en contacte directe amb la realitat empresarial”.

Respecte a aquests estudis, el director del Campus d’Alcoi de la UPV, Pau Bernabéu –qui ja havia dit en diverses ocasions la intenció de recuperar aquesta enginyeria–, detalla que “tenim les instal·lacions, tenim el professorat i el suport de les empreses que necessiten professionals qualificats. El sector requereix enginyers que sàpien respondre als reptes que els mercats i el sector planteja. Així ens ho ha sol·licitat l’empresariat a través del Consell Consultiu del Campus d’Alcoi de la UPV”.

A més, la incorporació dels citats estudis complementaria, d’una banda, el Màster Universitari en Enginyeria Tèxtil del qual disposa el Campus d’Alcoi en col·laboració amb AITEX, sent un dels postgraus més demandats, així com l’oferta en Formació Professional que ja és present a les comarques de L’Alcoià i Vall d’Albaida, epicentres de la indústria tèxtil valenciana.

Send this to a friend