‘SOM MOS connecta’, nou punt de col·laboració d’empreses innovadores

El conseller Rafa Climent ha presentat la plataforma a Alcoi

‘SOM MOS connecta’, nou punt de col·laboració d'empreses innovadores
La presentació va tindre lloc en la seu del CEEI Alcoi.

Amb l’objectiu d’impulsar l’acceleració d’empreses innovadores de la Comunitat Valenciana, d’aquesta manera naix i ha sigut presentada la plataforma de col·laboració empresarial ‘SOM MOS connecta’, la qual està dissenyada i desenvolupada pels Centres Europeus d’Empreses Innovadores (CEEI) de la Comunitat Valenciana i finançada per l’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial).

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha sigut l’encarregat de donar a conéixer aquest “punt de trobada per a totes les empreses innovadores de la Comunitat” –en paraules del mateix Climent– en la seu del CEEI Alcoi.

Es tracta d’un espai de cooperació transversal per a pimes, startups, empreses de base tecnològica i tractores de la nostra comunitat autònoma.

Actualment, ‘SOM MOS connecta’ està formada per un mapa d’empreses geolocalitzat format per 2.167 empreses innovadores i 405 empreses tractores.

Segons la directora de l’IVACE, Júlia Company, “el valor d’aquesta plataforma és que una idea innovadora pot arribar a ser desenvolupada amb l’ajuda d’empreses de la nostra Comunitat sense necessitat d’haver de recórrer a empreses d’altres països com va ocórrer en la pandèmia, on ens vam adonar de la necessitat d’apostar pel nostre, per la proximitat i territorialitat”.

POSSIBLES AJUDES
D’altra banda, Climent va anunciar que, el mes vinent de setembre, està previst que el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme convoque, en coordinació amb l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, una gamma d’ajudes per a fer costat a les col·laboracions que sorgisquen de les accions de dinamització de la plataforma ‘SOM MOS connecta’.

Des de la Generalitat es detalla que qualsevol empresa que s’inscriga de manera gratuïta en la plataforma ‘SOM MOS connecta’ tindrà accés a un primer test, validat per tècnics especialitzats dels CEEI, per a avaluar el seu grau d’innovació. A partir d’ací, les empreses tenen a la seua disposició informació seleccionada, filtrada i validada i assessorament sobre com participar en programes d’innovació, així com eines i metodologies per a ajudar-los a incorporar la innovació.

Send this to a friend