Suspenen les obres de la passarel·la de Cervantes

És necessari realitzar un modificat del projecte per a reprendre-les

Suspenen les obres de la passarel·la de Cervantes
Els treballs de construcció estan paralitzats. | XAVI TEROL

A principis d’enguany van començar els treballs previs a la construcció de la passarel·la per als vianants que preveu connectar l’àrea de Santa Ana i la canalització del riu Riquer, tenint així un mateix camí per davall del pont de Cervantes fins a la via verda.

Ara, l’edil de Participació Ciutadana, Teresa Sanjuán, ha confirmat a aquest periòdic que aquestes obres estan “suspeses” a causa d’un imprevist que obliga a realitzar un modificat del projecte que, previsiblement, haurà de licitar-se al marge del propi projecte.

Sanjuán explica que durant el procés s’han realitzat dos estudis geotècnics per a poder determinar les característiques de les dues pilastres que van en els extrems de la passarel·la. No obstant això, és necessari instal·lar una pilastra en la zona del riu per a sustentar la passarel·la en la zona d’al mig. “Fins que no comencen les obres no es pot baixar al riu, i una vegada que es baixa per a fer un estudi geotècnic es veu que la pilastra no és com la dels extrems, que són de 2, 3 o 4 metres, si no de 15 metres”.

En el seu moment, l’arquitecte va fer una estimació per a la pilastra central, que no coincideix amb les necessitats que ara s’han comprovat, per la qual cosa és necessari fer un “modificat del projecte”, pel qual el citat arquitecte “demana diners” i que la llei de contractes contempla una ampliació del 10%.

Aquest canvi ha obligat a suspendre les obres de moment i ara, Sanjuán indica que s’està valorant la manera d’agilitar els tràmits a l’hora de realitzar l’esmentat modificat del projecte, que previsiblement, augmentarà la quantia del projecte –i que retarda els terminis inicials–, perquè, una vegada s’haja formalitzat aquest canvi, les obres es puguen reprendre per a construir la passarel·la.

Recordar que, es tracta d’un projecte dels Pressupostos Participatius de 2016, i que fins a dues ocasions el concurs va quedar desert.

Send this to a friend