Suspesa la Romeria i Rostida a Sant Antoni

Argumenten que la normativa Covid impedeix el consum d'aliments i begudes en aquesta mena d'esdeveniments

Suspesa la Romeria i Rostida a Sant Antoni
Imatge d’arxiu de la rostida a Sant Antoni.

Alcoi celebrarà enguany la festivitat de Sant Antoni de forma molt reduïda, ja que l’actual normativa Covid autonòmica no permet en aquests tipus d’esdeveniments el consum d’aliments i begudes, excepte en una zona exclusiva habilitada de restauració separada de la zona de l’esdeveniment, complint amb les mesures pròpies dels establiments d’hostaleria i restauració, per tant no es pot fer la tradicional rostida a Sant Antoni, ja que no es pot complir amb la normativa que també determina un aforament a raó de 2,25 metres quadrats per persona. Al no poder-se menjar a Sant Antoni, tampoc s’organitza la Romeria, segons es detalla des de l’Ajuntament d’Alcoi.

Pel que respecta a la benedicció dels animals s’ha adaptat per a intentar facilitar un recorregut amb sentit únic, evitant les aglomeracions de persones. L’únic acte que es durà a terme serà la citada benedicció dels animals, serà a les 17’30 hores al parc de la Glorieta, amb entrada per plaça Ramón i Cajal o Sant Nicolau en els casos que no puguen entrar per les escales i eixida per Sant Mateu. No es farà ni la concentració en la plaça de Dins, ni el passa-carrer ni la xocolatada.

«Seguim en pandèmia i hi ha una normativa que s’ha de complir. S’especifica clarament que aquests tipus d’esdeveniments, no es pot menjar excepte en zones habilitades per a la restauració i amb la normativa específica de restauració, per tant i lamentant-ho molt no podem organitzar un acte que incompliria la normativa. Esperem que l’any vinent puguem viure una celebració com tots ens agradaria, però hui dia és impossible. Demane comprensió a la ciutadania davant aquesta situació, però com a Ajuntament som els primers que hem de seguir la normativa, tal com hem fet fins al moment en tots els actes que hem organitzat», ha destacat la regidora de Festes, Carol Ortiz.

Send this to a friend