Swing 26 trau a la llum el seu primer disc

Després de nou anys de trajectòria i molts concerts a la seua esquena

Swing 26 trau a la llum
Després de molt de temps donant a conéixer el jazz en els escenaris, han decidit compartir amb els altres el seu treball en forma de disc.

Swing 26 porta difonent la música jazz a través de multitud de concerts des de l’any 2012, i durant tot aquest temps, encara que la formació ha anat canviant, mai han parat de sonar pels escenaris de la zona. Toni Cruz, un dels guitarres del grup indica que: “Al principi érem 5, els tres guitarres que continuem ara, que som Juan, Jacobo i jo, i també estava René Dossin amb el contrabaix, i Taré Darias al clarinet. Per unes coses o per unes altres les coses van anar canviant, i ara són Rafa Sempere al clarinet, i Humberto Corrales en el contrabaix els que formem Swing 26”.

Després de molt de temps donant a conéixer aquest tipus de música, han decidit compartir amb els altres el seu treball en forma de disc: “Portem temps fent cançons pròpies, perquè nosaltres comencem fent versions de tot tipus de jazz i de swing”. Tot això ha quedat reflectit en el disc homònim, ja que compta amb un total de 13 temes, 6 d’ells són propis, i les altres 7 cançons són versions que segons ens indica el guitarra: “Les versions les hem fetes entre tots, i les hem volgudes fer perquè siguen diferents, i no el que s’ha sentit ja mil vegades, volem que siga una mica més original”. “Jo crec que és un disc molt fàcil d’escoltar, no és el típic disc de jazz, perquè no és molt profund. És un jazz tipus swing, recognoscible, amb cançons curtes, ja que estem *soleando 6 o 7 minuts”, explica Cruz sobre el treball, que afig que: “El CD ha eixit bastant redó, i la veritat és que tot el grup està molt content amb el resultat”.

Col·laboracions de luxe
Per a millorar encara més el treball, s’ha comptat amb la col·laboració de Xavi Mira, Aitana López i Marc Seguí: “Amb Aitana sí que havíem fet algun concert. És una xica jove que té una veu impressionant, li ho comentem i de seguida es va tirar cap avant. A Xavi el coneixia Jacobo, es va posar en contacte amb ell i va acceptar. Va gravar dues cançons que han quedat genial. La veritat és que per al disc pensem que el millor era que algunes cançons foren cantades, per a donar-li una mica més d’atractiu, sembla que agrada més que hi haja veu. D’altra banda, Marc és company de Rafa, i ha participat en alguns temes amb la trompeta”, indica el component de Swing 26.

Aquest treball es va presentar en concert en l’IVAM CADA Alcoi, i en una actuació en el Festival de Jazz celebrat en el Teatre Principal d’Alacant. Ara, el grup està a l’espera de confirmar dates per a participar en el cicle de concerts de ‘Jazz amb la Manco’, mentrestant, els seus 13 temes es poden sentir i descarregar en la plataforma Bandcamp, i hi haurà CD en format físic a Detroit Llibres, i en el Pub ‘L’Escenari’.

Send this to a friend