Swing, ritmes llatins i jazz de la mà de la Societat Musical Nova d’Alcoi

El concert se celebrarà aquesta vesprada al Teatre Calderón

Swing, ritmes llatins i jazz de la mà de la Societat Musical Nova d’Alcoi
David Castelló, Moisés Olcina, Eladio Sellés i Raül Richart formen el quartet que protagonitzarà la primera part del concert.

Des de la Societat Musical Nova d’Alcoi han volgut portar a l’escenari del Teatre Calderón d’Alcoi, una proposta musical molt especial. Es tracta del concert ‘Swing & Latin. A banda de Jazz’, un concert en el que tota la banda interpretarà diferents peces d’aquests estils. Moisés Olcina, saxofonista de la Nova, i José Antonio Llinares, clarinetista, i president de l’entitat, actuaran com a solistes en aquest espectacle. Llinares ha afirmat que encara que s’ha fet alguna cosa de jazz anteriorment a la banda, potser aquest concert estiga més centrat en aquest estil, i els seus derivats, que en altres ocasions: “Sempre hem estat involucrats en fer coses amb el llenguatge del jazz, perquè és molt interessant fer aquest tipus de concerts. No és música festera, ni són obres para banda o orquestra, és un altre tipus de música, i això és el que ens interessa, que els músics puguen defendre’s en tot tipus d’estils. A més, per al públic també és interessant el poder oferir un concert diferent”.

En la primera part de l’audició, el protagonisme recaurà en les obres que tenen com a instrument protagonista al saxo, i en la nostra ciutat, una de les persones referents en aquest instrument és Moisés Olcina, que ha detallat algunes de les peces que s’interpretaran en aquesta part, que estarà dedicada a la música Swing. Eladio Sellés, i Olcina, interpretaran dos parts de l’obra ‘Four Pictures from New York’ com a solistes, i seguidament, vindrà un dels plats forts del concert, tal com ha avançat el músic: “L’última peça de la primera part sols s’ha tocat en Amèrica i França. Ens vam posar en contacte amb el fill del compositor, i ens va vendre les partitures. Ell va contar-nos que mai s’havia tocat a Espanya, és a dir, que la Societat Musical Nova d’Alcoi ho farà per primera vegada, i en ella hi haurà un quartet de saxofons format per David Castelló, Eladio Sellés, Raül Richart, i jo. No sé si que encara no s’havia tocat abans al nostre país serà per la seua dificultat. És una peça que té molt estil de swing, està molt ben escrita, i hi ha un bon tractament del tema i una bona instrumentació”.

Una vegada finalitzada aquesta primera part del concert, arribarà el torn dels ritmes llatins, en la qual els instruments protagonistes seran el clarinet, el trombó i el bombardí. El president de la Nova, que s’encarregarà de la part del clarinet, ha comentat com seran les peces que podrà gaudir el públic del Calderón: “Aquests ritmes llatins també naixen del jazz, perquè al final, tots venen dels ritmes africans que portaven els esclaus. El que passa, és que aquests països són molt rics en música popular, a l’igual que passa en Espanya, i hi ha molt folklore”. Aquesta part començarà amb ‘Tre Danze Latine’, on Llinares, amb el seu clarinet, i acompanyat de la banda, viatjarà per tres països sud-americans, primer amb un moviment cubà, seguit d’un vals veneçolà, i acabant per la samba de Brasil.

Jesús Fuertes i José Luis Sellés, s’encarregaran amb el trombó i el bombardí, respectivament, d’interpretar ‘Fogo da mulata’.

El punt i final d’aquest concert el posarà tota la banda amb la interpretació de la cançó ‘Frenesí’, amb un arranjament per a banda del músic coreà Arr. N. Iwai.

Olcina i Llinares, animen a la ciutat a acudir en la vesprada del 18 de desembre al Teatre Calderón d’Alcoi, a les 18:30h, per a gaudir d’aquest concert que estarà sota la direcció de Joan Doménech Calaforra. “Estem a les portes de Nadal, i és un moment festiu en el qual es té l’oportunitat d’escolar un estil de música diferent. És una proposta diferent, perquè és complicat que les bandes toquen aquest tipus de música”, assegura Moisés Olcina. Per la seua part, José Antonio Llinares, assenyala que: “El que nosaltres volem és que el públic ens acompanye en aquest espectacle. Quan veiem el teatre ple, i que la gent està gaudint, és el que a nosaltres ens fa gaudir. A més, acudir als concerts és una forma de donar-li suport a la cultura, i ens fa veure que el que estem fent està servint per a alguna cosa”.

Les entrades es poden adquirir a la plataforma web Ticketalcoi, o també a la taquilla del Teatre Calderón d’Alcoi.

Send this to a friend