Tancament perimetral d’Alcoi a partir del dijous amb hostaleria i gimnasos clausurats

La ciutat ha augmentat en 470 contagis en l'última setmana, segons ha informat l'alcalde

Compareixença de l’alcalde d’Alcoi aquest dimarts, després d’anunciar el tancament perimetral d’Alcoi (J. Sempere)

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts el tancament perimetral d’Alcoi, al costat d’altres 25 poblacions de la Comunitat Valenciana que viuen una situació alarmant quant a l’evolució de la pandèmia, entre les quals es troba també Castalla. Aquesta mesura implica que el terme municipal romandrà clausurat a la mobilitat dels seus habitants –solament es pot eixir o entrar per motius laborals, sanitaris o degudament justificats– des d’aquest dijous 7 de gener a les 00’00, fins al dimecres dia 20 a les 23’59 hores, tots dos inclusivament.

A més, fins al 21 de gener hauran de romandre tancats els establiments d’hostaleria (excepte el servei a domicili), els gimnasos i instal·lacions esportives, els parcs i els centres socials i d’oci. En el comerç, es redueix l’aforament al 30% (els essencials segueixen al 50%), com també en celebracions i tanatoris.

Després de la compareixença pública de Puig, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha oferit una roda de premsa per a valorar les noves restriccions. Unes mesures «dures», «difícils», però «mesures que el govern municipal comparteix al 100%», ha assenyalat Francés. Segons el primer edil, l’actual situació sanitària per la qual travessa Alcoi requeria de «una resposta contundent» per part del govern autonòmic.

Toni Francés ha recordat que la ciutat porta quatre setmanes consecutives amb un increment de casos de Covid «alarmant», per aquest motiu des de l’Ajuntament s’haja sol·licitat a la ciutadania «la màxima responsabilitat», així com un compliment «escrupolós» de les mesures adoptades. Tanmateix, això «no ha servit per a contindre la pandèmia», ha lamentat Francés, qui incideix en què «el més preocupant ha sigut l’evolució de l’última setmana», quan s’ha incrementat la xifra d’en 470 contagis, la qual cosa suposa «un índex acumulat de 1.034 casos per cada 100.000 habitants». L’alcalde atribueix aquest fort augment a les celebracions de Nadal, alhora que avança que està previst aconseguir una taxa de 1.300 a la fi d’aquesta setmana. I afig: «Això comportarà un increment de la pressió assistencial».

Sobre aquest tema, Francés no ha pogut informar sobre la situació a l’Hospital Verge dels Lliris, si bé durant la seua compareixença el president Puig ha destacat que en la Comunitat «ha augmentat la pressió hospitalària» en els últims dies, si bé ha precisat que l’estat «no és de saturació en conjunt».

L’alcalde ha aprofitat per a fer una nova crida a la ciutadania i ha tornat a «pregar» limitar les relacions personals a «els nostres nuclis de convivència», al mateix temps que s’ha dirigit als més joves, als qui ha sol·licitat major conscienciació, ja que s’està detectant un increment de contagis entre la població jove, tal com ha indicat Francés. «Són sacrificis», ha afirmat, alhora que es mostra conscient de «l’afectació social i econòmica» de les noves restriccions, però demana als alcoians «un últim esforç».

Cal apuntar que el president de la Generalitat ha anunciat a més un nou pla d’ajudes als sectors econòmics perjudicats per les mesures que entren en vigor aquest dijous, i sobre aquesta qüestió l’alcalde ha reiterat «el compromís d’aquest Ajuntament» especialment amb l’hostaleria i altres sectors afectats pel tancament total, de cara ampliar les ajudes destinades a la reactivació econòmica de la ciutat.

Finalment, indicar que la Generalitat ha anunciat també una ampliació del termini per al tancament perimetral de la Comunitat fins al 31 de gener, com també s’avança el toc de queda nocturn a les 22 hores. A Alcoi, segons la situació del dia 20, seguiran les noves mesures o es passarà a tindre les mateixes de la Comunitat Valenciana, que estaran presents fins al dia 31 de gener.

Send this to a friend