Tesalín manté viva la tradició del teatre en Salesians un any més

La pròxima actuació de la programació serà ‘La Cuna del Mesías’, el 16 i 17 de desembre, i participaran 160 persones

Tesalín manté viva la tradició del teatre en Salesians un any més
Tots els grups de primària i secundària de Tesalín.

El teatre continua tenint gran protagonisme en els Salesians de la mà de Tesalín, que una temporada més té en marxa la seua programació, la qual va arrancar el mes de setembre passat i s’allargarà fins a juny del pròxim any 2023.

Aquest grup de teatre, que abasta tant alumnes de Primària com de Secundària, i del qual també formen part ex estudiants, continua tractant de recuperar la rutina prèvia a la pandèmia i per a això, dins de la programació, es preveu incorporar de nou algunes activitats, com les jornades culturals ‘Emilio Sala’, organitzades per a juny. Des de Tesalín s’indica que es tracta d’una activitat que “il·lusiona a totes dues parts” i que a causa de la pandèmia es va deixar de realitzar.

Tesalín continua atraient a elevat nombre d’alumnes que aposten pel teatre: “hem arribat a 120 inscrits”, indiquen, fent-se un lloc entre altres activitats que es programen.

Fins ara, Tesalín ja ha participat en la Fira Modernista, a més d’haver fet jocs d’improvisació i d’expressió teatral.

‘LA CUNA DEL MESÍAS’
Un dels plats forts de la programació d’aquest grup de teatre és la representació de ‘La Cuna del Mesías’. Serà al desembre i hi ha previstes dues funcions, els dies 16 i 17, a les 19’30 i a les 18’30 hores respectivament.

La venda d’entrades és en el propi col·legi Salesians (del centre) el dilluns 12 i dimarts 13 de desembre de 17 a 18 hores i de 19 a 20 hores, a més dels propis dies de funció, en la taquilla del teatre. El preu és de 6 euros.

Des de Tesalín apunten que a la fi de setembre van començar els assajos d’aquest pesebre: “els anem fent per grups i conforme s’acosta la data de la representació els anem unint com si fora un puzle, fins a tindre l’obra completa”.

Segons apunten, en ‘La Cuna del Mesías’ participaran unes 160 persones, que són els propis membres de Tesalín, al costat de tot l’equip i a més, membres de la ‘alferecía’ dels Alcodianos se sumaran fent una col·laboració, igual que el Mossen Torregrosa.

La següent activitat serà al gener, després de les festes nadalenques, quan Tesalín s’encarregue de representar l’acte sacramental ‘Jesuset del Miracle’ a l’església del Sant Sepulcre: “portem 25 anys participant en aquesta representació”.

Al febrer serà el XVIII Memorial ‘Miguel Segura Molina’, “que és d’antics alumnes”.

A més, un altre dels punts forts és el musical, que serà al març i que compta amb una gran participació d’alumnes d’entre 5 i 15 anys.

La programació també contempla un festival o un taller de teatre creatiu, entre altres activitats que es duen a terme un any més des de Tesalín.

Pot veure les fotos de tots els grups de Tesalín en l’edició de El Nostre Ciutat del dissabte 19 de novembre de 2022.

Send this to a friend