Titllen de “escàndol” la gestió de l’aigua

Aiguapública revela l'informe d'Antifrau

Titllen de “escàndol” la gestió de l'aigua
Una de les fonts de la ciutat d’Alcoi. | ARXIU

L’Agència Valenciana Antifrau ha emés l’informe final sobre la investigació oberta contra l’Ajuntament d’Alcoi i l’empresa concessionària Aqualia, per presumptes irregularitats en la gestió del servei d’aigua potable a la ciutat. La plataforma Aiguapública revela el contingut d’aquest informe que, segons remarquen, “confirma totes i cadascuna de les irregularitats que va denunciar a Antifrau la Colla Ecologista La Carrasca, en representació del col·lectiu per la gestió pública de l’aigua a Alcoi”, alhora que ratllen l’assumpte de “escàndol”.

Entre les conclusions d’Antifrau que destaca Aiguapública, es constata l’assumpció per part de l’Ajuntament de despeses derivades del servei que havien d’haver correspost a Aqualia per valor de quasi un milió d’euros, on s’inclouen la retribució relativa a la indemnització compensatòria per la gestió del cànon de sanejament (432.000 euros), així com els costos d’electricitat respecte del bombament de Sant Antoni, que ascendirien a 462.000 euros. Encara així, Aiguapública assenyala que és una quantitat “provisional molt incompleta”, a la qual caldrà afegir “despeses no calculades encara”.

Aiguapública lamenta la “demagògia” i “manipulació” del regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, quan va dir en el passat Ple municipal que Antifrau havia calculat que l’import de la indemnització compensatòria per la gestió del cànon de sanejament era de 432.276 euros, molt inferior als 2’2 milions calculats per la plataforma ciutadana. “Això és senzillament fals: Antifrau s’ha limitat a reproduir l’estimació feta per Aqualia, però en cap cas la dona per bona, sinó que indica que l’Ajuntament haurà de fer els informes necessaris per a determinar els imports correctes totals”. Segons la plataforma, en el Ple Jordi Martínez va fer “altres declaracions absurdes, que demostren el seu desconeixement total (o la seua mala fe) sobre com s’han de repercutir les despeses d’Aqualia en les tarifes de l’aigua que paguen els ciutadans”.

Cal indicar que en la seua resolució, l’Agència Valenciana Antifrau ha formulat una sèrie de recomanacions a l’Ajuntament d’Alcoi i ha establit terminis per al seu compliment.

Send this to a friend