Toc de queda a partir de la 1 d’aquesta matinada a la Comunitat Valenciana

A Alcoi hi ha hagut una reunió de seguretat per a tractar les noves restriccions

Reunió per a abordar les noves mesures i la seua implantació a Alcoi.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dissabte l’entrada en vigor d’un toc de queda a la Comunitat Valenciana des d’aquesta mateixa nit. Serà a partir de la 1 de la matinada i fins a les sis del matí. S’ha decidit retardar una hora la mesura -a partir de demà serà des de les 00 hores- amb l’objectiu de no danyar a l’hostaleria en la nit del dissabte, tal com s’havia sol·licitat des del sector.

A més d’aquesta mesura, el cap del Consell ha anunciat altres restriccions, com la que limita les reunions a menys de sis persones. Tampoc es podrà consumir en les barres dels bars i es tanquen també els parcs públics de nit.

Amb tot, el Govern central treballa per a declarar aquest diumenge l’estat d’alarma en tota Espanya en un Consell de Ministres extraordinari, de cara a facilitar la cobertura jurídica suficient amb la qual endurir les limitacions de mobilitat i poder posar fre a l’increment de contagis de coronavirus en el conjunt del territori nacional.

REUNIÓ A NIVELL MUNICIPAL

Per part seua, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, i els regidors de Seguretat i Protecció Civil, Raül Llopis i Jordi Silvestre, han mantingut una reunió aquest migdia amb responsables de la Policia Local, Cos Nacional de Policia, Protecció Civil i serveis municipals, amb la finalitat d’abordar les noves mesures i la seua implantació a Alcoi.

Les noves mesures inclouen:
• Aquesta nit, confinament nocturn a partir de la 1 de la nit fins a les 6 del matí.
• A partir de demà el confinament nocturn serà de 12 de la nit a 6 del matí.
• Els establiments d’hostaleria no podran admetre a nous clients una hora abans de la fixada per al toc de queda.
• A partir de demà diumenge les reunions socials i particulars es limiten a un màxim de 6 persones.
• Tancament de parcs públics a les 22 hores.
• Prohibició de venda d’alcohol a partir de les 22 hores. No afecta aquesta limitació horària a la restauració i hostaleria.

Finalment, s’informa a més de que a Alcoi es mantindrà el dispositiu policial previst amb la finalitat de garantir el compliment de les noves mesures.

Send this to a friend