Toni Francés defensa als patges i assegura que es mantindran en els actes

Davant les declaracions donades per la regidora de Festes, Carol Ortiz, a un mitjà de comunicació nacional, que han causat bastant renou

Toni Francés defensa als patges i assegura que es mantindran en els actes
Un patge, en el Ban d’ahir. | XAVI TEROL

Els patges d’Alcoi, que participen tant en el Ban Reial com en la Cavalcada de Reis, tornen a estar de plena actualitat, i no precisament en positiu, si no perquè s’ha tornat a considerar racista que aquests personatges participen en les festes “pintats i vestits com a esclaus de l’època colonial”, segons s’ha al·legat en un mitjà nacional.

Davant això, en aquest mateix mitjà, l’actual regidora de Festes de l’Ajuntament d’Alcoi, Carol Ortiz, va oferir les següents declaracions: “arribarà el moment en el qual, si l’hem d’assumir, l’Ajuntament d’Alcoi l’assumirà i buscarem la millor solució”. 

Hui mateix, l’alcalde de la nostra ciutat, Toni Francés, ha eixit al pas defensant als patges assegurant que aquests “són l’essència de la nostra festa de Reis Mags, un dels elements més estimats i que mantenim i mantindrem com a part indispensable del nostre poble i de la nostra tradició”.

“Els patges d’Alcoi són éssers màgics, són els personatges més esperats i volguts de la Cavalcada. El patge és un component absolutament essencial que forma part de la màgia i singularitat de la nostra Cavalcada. No hi ha cap signe discriminatori i racista, sinó que la seua presència és més que esperada, perquè són portadors d’il·lusió”, afirma Francés.

L’actual candidat a l’alcaldia del Partit Popular, Carlos Pastor, considera inadmissibles les declaracions donades per Ortiz, mentre que el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha dit que “el somriure del xiquet quan veu als patges justifica tot”. 

Send this to a friend