Toni Francés: “El PSOE no té projectes, té realitats”

Opta per quarta vegada a l'alcaldia d'Alcoi i afirma que la majoria absoluta "és possible"

Toni Francés: “El PSOE no tiene proyectos, tiene realidades”
Toni Francés: “El PSOE no tiene proyectos, tiene realidades”. XAVI TEROL

Toni Francés opta per quarta vegada a l’alcaldia d’Alcoi. Ho fa en sentir-se recolzat, per responsabilitat i per completar un projecte. Advoca per dialogar i consensuar, amb o sense la majoria absoluta a la qual aspira i afirma que el dels socialistes és un projecte real i de futur. Els dotze anys de govern són, en la seua opinió, un aval més a la candidatura.

– Aquesta serà la quarta ocasió en què encapçala la llista del PSOE a Alcoi. Per què?
– Em sent recolzat pel meu partit i la ciutadania. En cada convocatòria m’ha donat suport amb més força i sobretot perquè estem en un moment molt important per a la ciutat. Durant aquests últims quatre anys hem fet un salt qualitatiu en molts projectes i que necessitem implementar en la legislatura que ve. Som la ciutat líder a aconseguir fons europeus que ara hem de gestionar i executar. És tan apassionant el repte per a aquests pròxims quatre anys, que no podia eludir aqueixa responsabilitat que suposa liderar el projecte.

– Quin balanç fa d’aquests últims quatre anys?
– Ha sigut una legislatura molt difícil. Segurament la que ningú esperava, amb la pandèmia i les seues conseqüències i una guerra a Ucraïna que no ha truncat però sí ha alentit molts dels projectes que teníem per a aquesta ciutat. Ha sigut, alhora, un temps d’oportunitats i de demostrar la capacitat que té Alcoi. Les nostres empreses van saber reaccionar i adaptar-se a la situació. Hem sigut de les quals menys atur va generar i més ràpid ha eixit de la crisi. Des del govern s’ha aprofitat l’oportunitat per a obtindre fons, liderar la reconstrucció i recuperar l’econòmica. Això demostra la capacitat de gestió i que tenim un projecte de ciutat alineat en el que ha de ser el futur de les ciutats.

– Quins projectes té el PSOE per a la nova legislatura?
– No són projectes, són realitats, perquè hi ha projecte i diners per a executar-los. Un dels reptes és la creació de sòl industrial, una part de la qual està contemplada en el nou Pla General que s’aprovarà abans de final d’any. L’altra part és Alcoi Sud -La Canal-, per a això estem parlant ja amb la Generalitat Valenciana. A més, està la posada en marxa de la nova seu d’AITEX, dels parcs tecnològics de Rodes i el científic de la UPV, el CdT, l’ampliació de l’Hospital, els 150 milions del tren Alcoi-Xativa, el nou Conservatori de Música, la millora dels accessos amb la rotonda nord i la de l’eixida cap a Banyeres. L’aposta per una ciutat sostenible, la mobilitat, benestar social, la promoció econòmica. L’avantatge del PSOE és que portem dotze anys governant i cada vegada el projecte té més força, està més reconegut i té major capacitat per a donar resposta al repte del que han de ser les ciutats del present i del futur.

> LLIJA L’ENTREVISTA COMPLETA EN L’EDICIÓ DEL DISSABTE 20 DE MAIG DE EL NOSTRE CIUTAT.

Send this to a friend