Toni Justicia pren el comandament del “nou Alcoyano”

El club anuncia per sorpresa el seu nomenament mancant celebrar la junta extraordinària

Toni Justicia presa el comandament del “nou Alcoyano”
Toni Justicia moments abans de començar l’eliminatòria contra l’Osca | D.V.

Era un secret a veus però el Alcoyano va voler obrir l’any i anunciar el nomenament de Toni Justicia com a nou president. Va ser per sorpresa, en plena ressaca nadalenca, en la tard-nit d’un gèlid 1 de gener. Va bastar un comunicat del club per a fer oficial el nou càrrec que ocuparà qui fins ara era el secretari de la Fundació.

Justícia arriba a la poltrona blanc-i-blava com un gran desconegut per a la majoria de la massa social del club. Coneguda era la seua vinculació a la Festa, com a primer Tro de la Filà Contrabandistes, però algú totalment alié dins del món futbolístic de la ciutat.

Precisament aqueixa condició de persona arrelada des de fa anys a un dels pilars de la societat alcoiana, tant des de la seua faceta com dirigent fester com a nivell professional, a través de la seua empresa d’informàtica, han sigut factors fonamentals perquè des d’un primer moment comptara amb el vistiplau de la planta noble del Colao i es posicionara com a successor de Juan Serrano, després de ser espentat a dimitir a la fi de setembre passat.

Al seu torn Toni Justicia no és un desconegut de portes cap a dins en els despatxos de l’entitat. Des de la seua posició de secretari de la Fundació va realitzar una important labor a l’hora de posar en ordre la parcel·la administrativa de l’entitat que s’encarrega de la base del club, realitzant a més una sèrie de treballs per al primer equip com a professional informàtic, principalment relacionada amb la campanya de socis.

El nou president del Alcoyano reconeix que arriba al càrrec “il·lusionat” i “molt agraït” per la confiança mostrada pel consell d’administració de la SAD “en el meu nomenament. Vinc per a sumar, sóc conscient que arribe en un moment delicat, però amb treball i noves idees es pot tornar a il·lusionar. És un club amb un enorme potencial que estava adormit”.

Toni Justicia, a més d’aconseguir la butaca presidencial, ha sigut nomenat per cooptació com a nou conseller al costat de Francisco Gabriel Escudero Martínez, més conegut per Paquito, una vella glòria de l’Hèrcules. Com a jugador va vestir la seua samarreta al llarg de deu temporades, després quan va penjar les botes en 2001 va passar a les banquetes, primer com a segon, va ser entrenador la temporada 06/07, i després va fer el salt als despatxos, exercint com a secretari tècnic i després com a director esportiu. Arriba de la mà de Miguel Hita, del qual és soci des de fa anys.

Justícia i Paquito ocuparan les vacants deixades per Juan Serrano i José Jorge Aura en el consell d’administració, romanent en el càrrec Santi Pastor com a secretari. Ara mateix, i mancant el que s’acorde en la junta general extraordinària de la SAD, al principi convocada per a abans que acabe gener, no es descarta ampliar a més membres el nombre de components del consell d’administració.

PITJOR CRISI DE LA HISTÒRIA
El nou president assumeix el càrrec en la pitjor crisi econòmica de la història de l’entitat. L’Auditoria encarregada per la SAD, no sols va confirmar el milió d’euros que va generar Juan Serrano en els últims anys del seu mandat, sinó que el forat econòmic supera aqueixa barrera després de la despesa hagut al llarg de 2020.

Una situació que aboca a l’entitat a la vora de la fallida, evitada per la negociació de part del deute a llarg termini, mentre que els pagaments més immediats ixen de les aportacions que fa l’empresari il·licità Miguel Hita, en les mans del qual recau el control del club després dels últims moviments accionarials.

DIEGO GARCÍA SEGUEIX VINCULAT
El nom de Diego García, expresident de l’Elx i persona de confiança de Hita, deixa d’aparéixer de portes cap a fora, almenys de moment, però segueix vinculat al club com a extern i persona de confiança del principal accionista.

L’ordre econòmic és primordial, i així també ho entén la SAD, que en el seu comunicat del passat dia 1 anunciava que “en la major brevetat possible es convocarà la junta general ordinària i extraordinària a fi de sotmetre a votació l’aprovació dels comptes anuals i exposar, desenvolupar i posar en marxa un pla de viabilitat del club a curt i llarg termini. De la mateixa manera, s’informarà els accionistes sobre el nou organigrama del club i del pressupost de la present temporada”.

ACOSTAR-SE Al SOCI
En la nota s’exposa igualment que un dels primers objectius del nou president serà “normalitzar la situació econòmica del Alcoyano, planificar el seu futur, mantindre de manera majoritària l’accionariat del club a la ciutat d’Alcoi, buscant noves línies d’acostament a l’afició. El nou Alcoyano vol estar més prop de la seua afició”.

En el comunicat, finalment, s’obri també una porta a l’aspecte esportiu, assegurant que “el consell d’administració no renúncia a res i, fent ús del seu lema mundialment conegut, el de la Moral, intentarà retornar al club al Futbol Professional al més prompte possible”.

Send this to a friend