Toni Miranda reflecteix la germanor festera en el cartell anunciador

Al voltant de les 21'25 hores s'ha alçat la tela que cobria la imatge elaborada pel fotògraf alcoià

Toni Miranda reflecteix la germanor festera en el cartell anunciador
Moment del descobriment del cartell de Toni Miranda. | QUIQUE REIG

Alcoi ha donat inici oficialment al mes d’abril amb el descobriment del cartell anunciador de les festes de Moros i Cristians, un moment summament esperat, que ha ocorregut cap a les 21’25 hores.

Toni Miranda reflecteix la germanor festera en el cartell anunciadorLa imatge, protagonitzada pels actors Rebeca Bou, Juli Mira i Ricard Sanz, mostren “la germanor, que és el que, en la seua majoria, la gent ha expressat en les seues declaracions”, ha relatat l’autor d’aquesta, el fotògraf Toni Miranda.

I és que, cal recordar que Miranda ha dut a terme, amb la col·laboració de diverses persones, un treball de recerca sobre què és la Festa en entrevistes realitzades a 500 persones, les quals tenen com a resultat a una xiqueta observant com la Festa s’obri pas en una porta oberta, i en ella, dos festers –vestits de dos de les quatre filaes de càrrec– i un músic, de la Primitiva, “com la banda més antiga d’Alcoi”, ha expressat l’autor del cartell. “La música uneix la Festa”, ha assenyalat, i ha afirmat que per a ell “s’ha aconseguit el que es buscava”.

Toni Miranda s’ha mostrat pletòric en el descobriment, i també abans i després. I és que, li ha donat el seu propi toc, amb dues singularitats que se sumen a la realització de l’APP –disponible per a Android i per a IOS, que es diu Alcoi Festes 2023, en la qual apareix informació sobre el cartell, memes, la programació i l’evolució– que es pot activar assenyalant al cartell, ja que, instants abans de descobrir el cartell, a la part alta del castell s’ha projectat un vídeo sobre les festes i després s’han escoltat àudios d’algunes de les declaracions recopilades en el treball de camp per al cartell anunciador.

La ciutat d’Alcoi no ha fallat, i un elevadíssim nombre de persones s’han congregat en la plaça d’Espanya per a ser testimonis del descobriment del cartell anunciador, que ha culminat amb el tradicional Himne de la Festa, un espectacular castell de focs artificials i l’encesa de l’enllumenat de la Festa.

Toni Miranda reflecteix la germanor festera en el cartell anunciador
Toni Miranda, amb l’alcalde, el president de l’ASJ, l’edil de Festes i el Sant Jordiet, al costat del cartell. | QUIQUE REIG

Després d’aquest moment, l’alcalde, Toni Francés, ha felicitat l’autor, assegurant que el cartell “expressa el que és la Festa, aqueix sentiment que es veu en la mirada dels protagonistes”.

En paraules del president de l’Associació de Sant Jordi (ASJ), Juan José Olcina, ha indicat que “és un cartell que m’encanta, és molt realista”, i ha coincidit amb el primer edil en apuntar que “representa la germanor, la festa, el sentiment que es transmet. En aquest cas, la música, la filà cristiana i la mora…crec que representa la Festa a Alcoi, que és única en el món sencer”.

Finalment, a l’edil de Festes, Carol Ortiz, ha explicat que ella ha sigut una de les persones que ha sigut entrevistada per a l’elaboració del cartell, per la qual cosa “part de mi, està en aquest cartell”, per la qual cosa s’ha mostrat molt emocionada.

Toni Miranda reflecteix la germanor festera en el cartell anunciador
Algunes de les persones que han rebut un reconeixement en ‘Vespra d’Abril’. | QUIQUE REIG

VESPRA D’ABRIL
Prèviament a conéixer el cartell, el Teatre Calderón ha albergat l’acte ‘Vespra d’Abril’, en el qual s’han recordat les activitats i actes realitzats per l’ASJ des de les passades festes, així com s’han entregat nombrosos reconeixements a aquelles persones que han estat dins de la institució festera, com Primers Trons, càrrecs festers, membres de la Junta Directiva, fins al passat 2022, així com hi ha hagut un moment especial per a Toni Miranda i per a Silvia Gómez, directora de l’Himne. 

Un dels moments més especials s’ha viscut quan Lorena i Pedro, fills de José Pascual, director del Museu Alcoià de la Festa (MAF), que va morir sobtadament l’any passat, han recollit un reconeixement a títol pòstum, minuts en els quals el Calderón s’ha posat dret i s’ha banyat en aplaudiments.

A més dels citats reconeixements, també s’han entregat premis als guanyadors dels diferents certàmens organitzats per l’ASJ, i El Nostre Ciutat ha sigut distingit amb el Premi Honorífic de Periodisme, que ha sigut recollit pel director del citat mitjà, Luis Peidro, i pel gerent de Més Ciutat S.A., Javier Llopis. 

Send this to a friend