Toni Miranda s’ha basat en les emocions per al cartell

El fotògraf alcoià és l'autor de l'obra que lluirà en la façana de l'ajuntament des de demà a la vesprada

Toni Miranda s'ha basat en les emocions per al cartell
El fotògraf Toni Miranda. | ARXIU

La il·lusió, i també la intensitat, estan marcant el procés de creació, i posterior mostra del cartell anunciador de les festes de Moros i Cristians d’Alcoi.

Aquesta labor li va anar encarregada al fotògraf Toni Miranda, qui es mostra realment il·lusionat amb aquest projecte, al qual, li ha donat el seu propi toc i ha executat de la mateixa manera que ell sol treballar.

Avança que les emocions marquen el cartell: “jo treballe amb emocions, el meu treball es basa en elles, i a part de tindre les teues pròpies, també busque les emocions de la resta de la gent”. Indica que “el meu treball també es basa molt a escoltar i analitzar el que la gent et diu per a poder arribar a satisfer a la gent que et demana un treball”.

Es tracta d’un sistema que Miranda empra en el seu dia a dia i que ha extrapolat a l’elaboració del cartell, però que, en aquesta ocasió “aquest treball ha sigut exclusiu i molt més gran”.

TREBALL ANTROPOLÒGIC
I és que, el fotògraf alcoià ha dut a terme el que es pot denominar un treball antropològic, recaptant informació: “Hem recaptat al voltant de 500 expectatives de persones de diferents edats i àmbits”.

A totes les persones que han format part d’aqueix procés se li ha preguntat sobre “què són les festes de Moros i Cristians per a tu, però de manera real, l’essència d’aqueixos sentiments”. Sense que hi haguera possibles opcions, si no, una qüestió completament oberta al que la gent comptara i explicara.

Totes les perspectives han sigut analitzades i han ajudat a Miranda a crear el cartell, ja que l’obra anunciadora es basa en les respostes que ha obtingut, i no en una idea que ell tinguera inicialment.

Sobre el cartell assenyala que “és el que s’ha aconseguit gràcies a totes aqueixes expectatives recaptades”.

Toni Miranda augura que “segurament” el cartell sorprén i es mostra satisfet i content amb el resultat, al marge d’afirmar que “no oblidaré mai aquest procés, aquesta vivència”.

L’autor del cartell d’aquest 2023 afirma que té il·lusió de moment en el qual es descobrisca l’obra en la façana de l’Ajuntament d’Alcoi demà, 1 d’abril, després de la Vespra d’Abril en el Teatre Calderón, però que més que aqueix moment, la il·lusió ha sigut per “tot el conjunt d’arribar fins a l’execució final. Ha sigut un procés bastant intens”.

Sobre el possible feedback de la societat al cartell assenyala “que agrade a tothom és impossible. A totes les persones no li poden agradar les mateixes coses, però jo em quede amb el treball que s’ha fet i amb la satisfacció que se m’haja donat aquesta oportunitat”.

I és que, comenta que no s’imaginava que fora designat per a aquesta tasca: “porte molt poc temps sent fester, ara isc en els Asturians, i fa un temps sí que em dedicada més al món de la Festa però ara ja no tant. Si que he fet cartells de publicitat per a promocionar les festes. He tingut la sort que les meues fotos isqueren per tota Espanya i representar-les per tot el país”.

Així mateix, fa al·lusió a la manera de viure el descobriment del cartell a Alcoi: “ho expliques fora i la gent no acaba d’entendre-ho”, sent un acte molt destacat, que congrega a un elevat número de gent expectant.

Send this to a friend