Torna el programa de millora física post Covid

Un informe de la primera edició reflexa, en general, l'augment de la força muscular en els participants

Torna el programa de millora física post Covid
ió La setmana passada va arrancar la segona edició del programa post covid.

La setmana passada es va posar en marxa la segona edició del Programa per a la millora de la condició física post Covid-19 a Alcoi, impulsat pel consistori de la ciutat.

En els primers mesos d’enguany va tindre lloc la primera edició d’aquesta iniciativa, el principal objectiu de la qual és millorar l’estat físic d’aquells pacients que han patit aquesta malaltia, que són remesos al programada per part del Departament de Salut d’Alcoi.

Després de l’experiència de la primera edició, es realitzaran algunes modificacions en el programa, que durarà 8 setmanes, o cosa que és el mateix, 24 sessions, ja que les sessions tenen lloc els dimarts, dijous i divendres, de 10’30 a 12’30 hores en el Complex Esportiu Eduardo Latorre. La principal modificació, és que es valoraran els nivells de força dels pacients durant l’evolució del programa de manera directa i les activitats en la piscina d’aprenentatge seran des de la primera setmana, i no al final, com anteriorment.

Durant les dues primeres setmanes, es realitzarà una treball específic de fisioteràpia respiratòria per part de la fisioterapeuta de la instal·lació, Carla Lloret i una treball cardiovascular per part dels tècnics del Complex Esportiu, Saúl Bernabeu i Javier Aura. A partir de la tercera setmana s’introduirà el treball de força global i funcional, el treball anaeròbic especifique i es continuaren amb les pautes respiratòries apreses en les dues primeres setmanes. També es pautarà un treball a casa amb acte carregues i elàstics, que els usuaris del programa realitzaran sota les instruccions dels tècnics i els vídeos explicatius.

Indicar que tot aquest treball serà prescrit i mesurat pels tècnics esmentats anteriorment, i a més, es valorarà prèviament i posteriorment. També hi haurà tres sessions de control durant el programa que seran realitzades per la tècnica d’activitat física i nutricionista de la instal·lació Andrea Ferrándiz. Aquests mesuraments serviran als tècnics i responsables de l’àrea de salut del departament d’Alcoi, per a comprovar l’evolució dels pacients i la seua millora si és que així es donara.

L’informe realitzat pel departament de sanitat sobre els estudis de la primera edició reflecteix que aquest programa ha produït, en general, l’augment de la força muscular, de la massa muscular i la saturació parcial en oxigen dins dels paràmetres de normalitat durant l’exercici en les persones participants. 

Send this to a friend