Tornen a qüestionar a l’edil Lorena Zamorano

Aquesta vegada per presentar-se a una oposició a l'Ajuntament d'Alcoi

Tornen a qüestionar a l'edil Lorena Zamorano
La regidora Lorena Zamorano.

L’oposició municipal i en particular, els grups PP i Compromís, han tornat a qüestionar la situació laboral de l’ara regidora de Turisme, Patrimoni històric i Contractació, i segona tinenta d’alcalde, Lorena Zamorano, després que es conega que s’ha presentat a una prova per a poder formar part d’una borsa de treball de l’Ajuntament d’Alcoi. Cal recordar que Zamorano ja es va veure embolicada en una polèmica similar quan fa un any va accedir al lloc de secretària municipal a Muro, raó per la qual va renunciar a la seua dedicació exclusiva en el Consistori alcoià, encara que compatibilitzant aquesta nova funció amb la d’edil a Alcoi, fins al novembre passat.

El portaveu del Grup Popular, Quique Ruiz, ha lamentat la “falta d’ètica” de Zamorano, a la qual retrau “estar més centrada en buscar una eixida professional que a gestionar els interessos de la ciutat”. Mentrestant, per al govern municipal, que eixia al pas ahir de les crítiques, després que el dijous un mitjà nacional publicara la notícia, el fet que Zamorano s’haja presentat a una oposició, té una altra lectura totalment diferent a la que fan els populars.

Destaquen, d’una banda, que “no sols és perfectament lícit i legal, sinó que és important que una persona que hui dia ocupa un càrrec polític pense en el seu futur”, demostrant així, remarquen, que “no vol eternitzar-se” en el càrrec. D’altra banda, el portaveu socialista, Jordi Martínez, opina que les declaracions de Ruiz “sorprenen, una vegada més, per la seua falta de confiança en el personal de l’Ajuntament”.

I és que, en el seu comunicat, els populars sostenen que “tothom té dret a presentar-se a una borsa de treball, però quan qui es presenta és un alt càrrec de l’administració municipal, poden donar-se circumstàncies en les quals les persones que han sigut excloses d’aquest procés, pensen que hi ha hagut tracte preferencial o s’ha valgut de les seues influències per a poder estar en aqueixa borsa de treball”. D’aquí ve que Martínez acuse a Ruiz de “qüestionar” als funcionaris.

Per al PP, la situació genera un “evident conflicte d’interessos” i qualifica com “molt greu” que Zamorano estiga “més preocupada” per “el seu futur professional que pel futur de la ciutat”. Mentrestant, per part de Compromís també reclamaven explicacions al govern, després de posar-se “en dubte l’ètica i el bon fer de l’Ajuntament d’Alcoi”, criticaven ahir al migdia.

Send this to a friend