Treballen en la cessió d’uns terrenys per a les autoescoles

La superfície es destinaria a la realització de les pràctiques i els exàmens de ciclomotor i està situada al costat del Romeral

Terrenos cerca del Romeral
La zona es troba prop del Romeral

Des de fa uns mesos els exàmens de motocicleta i ciclomotor ja no es realitzen a Alcoi, si no que és necessari traslladar-se fins a Alacant.

Això es deu al fet que l’ampliació dels camps de futbol de la zona superior del poliesportiu Francisco Laporta impedeix que aquestes proves es continuen fent allí, lloc habitual d’aquests exàmens, el qual tenia uns 4.200 metres d’extensió.

El mes de juliol passat, l’edil de Mobilitat, Jordi Martínez, va explicar en un ple ordinari que s’estaven estudiant nous terrenys per a situar aquests exàmens. Després de plantejar diverses possibilitats, finalment es va triar la zona situada en la part de dalt de les pistes de petanca del Romeral per a proposar-la a la Direcció General de Trànsit (DGT) amb una distribució determinada, ja que segons les necessitats comunicades a l’Ajuntament, el terreny havia de comptar amb “al voltant de 9.000 metres quadrats” i que en aqueix moment s’estava a l’espera d’una resposta per part de la DGT.

Ara, segons explica l’edil, la resposta va ser positiva per part de la DGT i s’està treballant en un conveni de cessió dels terrenys en qüestió a l’Associació Provincial d’Autoescoles d’Alacant, en la qual s’engloben les autoescoles de la localitat, perquè puguen utilitzar la superfície per a les pràctiques i els exàmens.

Martínez apunta que “hem mantingut recentment una reunió” amb representants de les autoescoles, els qui van traslladar un inconvenient referent al conveni: el temps de la cessió.

El regidor detalla que “legalment, com a Ajuntament, només podem cedir aqueix terreny durant 5 anys, que es podrien allargar mitjançant pròrrogues o un altre conveni”, temps insuficient segons les autoescoles, ja que a pesar que des del consistori s’ha aplanat el terreny amb terra d’altres obres que s’estan duent a terme a Alcoi, les autoescoles haurien de fer una inversió en la zona per a adequar-la a les pràctiques i els exàmens, com per exemple, asfaltar la superfície.

“Estem veient com ampliar el termini de manera legal perquè les autoescoles tinguen el terreny durant un període de temps rellevant”, conclou Martínez.

VERSIÓ DE LES AUTOESCOLES
Des de l’altra part, el titular i director de l’Autoescola Santa Rosa, Vicente Benito, assegura que “la pista de motos no cap on s’ha plantejat” i que el principal problema que troben és el temps de la cessió, per la quantitat a invertir, que segons Beneito podria rondar els “250.000 euros”, que haurien de costejar les autoescoles.

A més, assegura que hi ha hagut “mancada de previsió per part de l’Ajuntament” i recrimina que en el seu moment se’ls va dir que “no ens preocupàrem” pel terreny on fins ara es feien els exàmens, que “vam fer la inversió” i que de la “nit al matí” no tenen un espai a Alcoi on fer les proves, fet que comporta una despesa extra en haver de traslladar-se a Alacant.

El titular de l’autoescola Santa Rosa afirma que “s’estan mirant altres terrenys” per part de les autoescoles. Beneito indica que en el seu cas, compten amb un espai per a realitzar les pràctiques de ciclomotor, però que hi ha altres autoescueles que no tenen, per la qual cosa encara hi ha casos en els quals s’estan fent les pràctiques altres llocs d’Alcoi.

Send this to a friend