Treballen en l’organització d’actes per al Mig Any

Des de l'ASJ es presentaran les propostes a la conselleria de Sanitat

Treballen en l'organització d'actes per al Mig Any
L’Assemblea va tindre lloc al pati del Museu Alcoià de la Festa, en la vesprada del dijous. | ALDEMAR

A pesar que la Trilogia es preveu per a l’any vinent 2022, sempre que la pandèmia i les autoritats sanitàries ho permeten i mancant que el ple de l’Ajuntament d’Alcoi done llum verda a les dates plantejades des de l’Associació de Sant Jordi (ASJ), en l’Assemblea del dijous es va incidir en què hi ha molta “il·lusió i ganes de Festa”, per la qual cosa tant l’entitat festera com les filaes estan treballant en possibles actes festers per al mes d’octubre.

De nou, i coincidint amb el Mig Any, la intenció és comptar amb una programació que mantinga visca la Festa i alhora adaptada a la situació actual.

VISTIPLAU DE SANITAT
Així, l’ASJ ha mantingut reunions amb els primers trons, les quals han tingut com a resultat una ‘pluja d’idees’ sobre actes o esdeveniments per a octubre, que s’estudiaran amb més deteniment, per a elaborar un dossier i presentar-lo a la conselleria de Sanitat, ja que ha de ser aquesta la que done permís per a la seua celebració.

El president de l’entitat festera, Juan José Olcina, avança que aquesta previsió està enfocada a “actes que normalment coneixem el mes d’octubre, com per exemple, filaetes”. Cal recordar que l’any passat, i amb motiu del Mig Any ja es van dur a terme alguns actes tradicionals com el Campionat de Cotos, però es va sumar la gal·la Crida de Festa en el Teatre Calderón.

Al marge d’això, Olcina comenta que “per a fer actes culturals tenim permís, sempre que es complisca amb les mesures i amb els aforaments”, per la qual cosa l’ASJ continuarà treballant en aquesta mena d’activitats al llarg d’enguany –com per exemple amb l’exposició que s’inaugura hui a les 20 hores a la Sala Fernando Cabrera del Museu Alcoià de la Festa (MAF) ‘L’amor per la festa: Paco Aznar’–, mentre que ja es treballa per a preparar els Moros i Cristians de l’any que ve.

Send this to a friend