Troben més de 80 bombes en l’illa de Rodes

Les obres de consolidació que s’estan realitzant en l’antiga fundició de Rodes han deixat al descobert un arsenal de bombes previsiblement de la Guerra Civil, comptabilitzant-se més de 80 unitats. Segons la informació facilitada, al migdia d’ahir treballadors de les obres es trobaven realitzant uns treballs de retirada de mala herba, en la confluència dels carrers Agres amb Vistabella, quan van localitzar artefactes explosius i van donar part a les autoritats.

Després de comunicar el succeït, fins al lloc es van traslladar efectius policials, l’alcalde, Toni Francés, i el regidor Jordi Martínez, així com agents de l’equip Tècnic Especialista en Desactivació d’Artefactes Explosius (TEDAX), que van arribar a retirar fins a 84 bombes, segons la informació facilitada. Entre els artefactes explosius hi havia des de magranes de mà, fins a obusos i projectils de morter, i van ser traslladats fins a Alacant per a la seua eliminació.

En l’antiga fosa de Rodes es va treballar en la producció d’armament durant la Guerra Civil, la majoria de les peces podien procedir d’aquesta producció i seguien allí, encara que hi havia fonts que apuntaven al fet que algunes peces podrien ser projectils que van impactar en l’edifici durant el conflicte bèl·lic. Segons la informació facilitada, és possible que algunes de les bombes localitzades sí que tingueren una mica de càrrega en el seu interior, encara que en cap moment es va córrer perill.

En qualsevol cas, des que es va tenir coneixement dels fets es va acordonar la zona, amb la finalitat d’evitar el pas de vianants i de vehicles, i es va reprendre la normalitat quan tots els artefactes havien sigut retirats.

Send this to a friend