Turisme assigna 1’2 milions d’euros en 2022 per a les obres del CdT de Rodes

Es confia que les obres puguen començar l'any vinent després de signar el conveni amb l'Ajuntament d'Alcoi

Turisme assigna 1'2 milions d'euros en 2022 per a les obres del CdT de Rodes
El secretari de Turisme, Francesc Colomer i l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, signant el conveni.

Ahir va tindre lloc la signatura del conveni entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alcoi, pel qual es planifica i compta amb una dotació econòmica per a la restauració i adequació de l’edifici que albergarà el futur Centre de Turisme d’Interior (CdTi), que estarà situat en la nostra localitat, concretament en el futur parc tecnològic de Rodes, en una de les naus que el compondran. Indicar que, ara com ara, els cursos de turisme s’estan desenvolupant en el CIP FP Batoi i que cada vegada hi ha més oferta formativa.

El CdT s’instal·larà en el número 5 del carrer Agres i perquè siga una realitat, des de Turisme es preveu una assignació econòmica de 1’2 milions d’euros en els pressupostos de 2022. Aquesta quantia és una de les dues anualitats previstes, ja que el cost total de la rehabilitació ascendeix a 2.200.000 euros, per la qual cosa s’estima que en els comptes de 2023 l’import destinat siga similar al del pròxim any.

Per part seua, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer va destacar que “serà un CdT + i d’interior, d’innovació, d’intel·ligència, d’investigació, que és tot allò que pivota al voltant del model turístic que busquem i que hem de construir entre tots” i en aquesta línia va incidir en la importància que tenen en els CdT els consells assessores “que possibiliten que siga un projecte coral de tots els implicats”. En aquest sentit, va recordar que “un CdT és la casa del turisme, no sols de formació de cuina i sala, sinó que també en tots els subsectors lligats a la indústria turística”.

I per la seua, el primer edil d’Alcoi, Toni Francés, va assenyalar que el projecte ja està preparat, i que després de la signatura del conveni l’Ajuntament ja té la potestat per a licitar les obres, pas que s’espera siga una realitat a final d’aquest mes, i que les obres puguen arrancar abans que finalitze l’any o principis del qual ve.

Així, a nivell global, amb totes dues anualitats i totes les actuacions que s’han de dur a terme, es planteja que el CdTi puga estar en marxa l’any 2023.

Send this to a friend