Turisme des de la sostenibilitat

Alcoi celebra aquest cap de setmana el Dia Mundial del Turisme amb una variada programació

Turisme des de la sostenibilitat

Alcoi celebra aquest cap de setmana el Dia Mundial del Turisme amb una variada programació d’activitats que va des de jornades de portes obertes en els diferents museus de la ciutat, a altres més noves com a visites guiades al campanar de Santa María, organitzades per l’acabada de constituir Colla de Campaners d’Alcoi. Tot en un context d’optimisme, després de tornar les xifres de visitants a nivells de 2019.

El passat 27 de setembre se celebrava el Dia Mundial del Turisme, una efemèride que uneix al sector, enguany, entorn del lema ‘Repensar el turisme’, referit a sostenibilitat, tal com explicava la regidora responsable a Alcoi, Lorena Zamorano, durant la presentació de la programació d’activitats organitzades per a commemorar aquest dia, que a Alcoi abasta tot el cap de setmana. La transformació positiva tant per a les persones com per al planeta, és el missatge central del Dia Mundial del Turisme de 2022, una jornada per a la “promoció”, assenyalava Zamorano, dels diversos i variats recursos amb què compta la ciutat en aquest àmbit.
Com cada any, els diferents museus organitzen jornades de portes obertes: museu arqueològic, refugi antiaeri de Cervantes, Museu Alcoià de la Festa (MAF), l’IVAM CADA i el Museu Provincial de Bombers-Muboma. Aquest últim, a més, comptarà amb visites guiades cada mitja hora entre les 10’30 i les 13 hores, així com tallers dirigits al públic infantil.
Una de les propostes destacades del Dia del Turisme d’enguany arriba de la mà de la Colla de Campaners d’Alcoi. Aquesta associació, constituïda el mes d’abril passat, treballa per a recuperar la cultura campanera a la nostra ciutat i reprendre de manera ocasional el toc manual de les campanes amb els tocs, vols i repics tradicionals. L’activitat plantejada consisteix en la realització de visites guiades al campanar de Santa María. Hi haurà torns cada hora, entre les 10 i les 13 hores, i a la vesprada, entre les 17 i 19 hores.
D’altra banda, Quality Tours Mariola ofereix les seues noves rutes de misteri i hui dissabte, a les 20 i les 22 hores, hi ha programades dues visites per un recorregut urbà tematitzat sota el títol ‘Després de la pista de Jack, ‘El destripador’. L’eixida serà des de la Tourist Info i es requereix inscripció.
I s’emmarquen també en aquesta programació les visites guiades a les pintures rupestres de La Sarga –10, 11, 12 i 13 hores–, així com la recentment estrenada exposició ‘La veu d’un poble’, que proposa un itinerari per tota la ciutat a partir de retrats de persones contant les seues històries.

Optimisme del sector
El Dia Mundial del Turisme se celebra enguany a Alcoi en un context de recuperació del sector, després que les xifres d’ocupació i de visitants tornen a nivells prepandèmia. Així ho destacava la regidora de Turisme, qui es referia a un optimisme general de les empreses, com el demostren les dades de les passades festes de Sant Jordi, o la recent Fira Modernista.

Send this to a friend