Un centenar d’efectius vetlaran per la seguretat el dia 5 a Alcoi

Aquest dilluns ha tingut lloc una Junta per a coordinar la seguretat a la ciutat en coincidir la Cavalcada amb el partit contra el Real Madrid

Un centenar d'efectius de seguretat
La reunió s’ha celebrat de manera telemàtica.

Aquest dilluns ha tingut la Junta per a coordinar el dispositiu que treballarà per la seguretat l’Alcoi el pròxim 5 de gener. La reunió telemàtica ha comptat amb la presència de representants del govern local, oposició, Policia Local, Autonòmica, Nacional, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Departament de Salut, Creu Roja, Bombers, CD Alcoià i Associació de Sant Jordi.

En la reunió, després de revisar els horaris, s’ha comprovat que és difícil que coincidisquen, ja que s’espera que la Cavalcada enguany siga més fluida i finalitze als 21 hores.

Pel que respecta a l’Adoració, s’ha recordat que és un acte estàtic i, per tant, per a complir amb la normativa Covid-19 s’ha delimitat l’aforament i s’haurà de posseir el certificat de vacunació amb la pauta completa, que es mostrarà per a poder accedir al costat del DNI. És obligatori l’ús de la màscara per a totes les persones en tot moment.

Es recomana que la gent vaja al camp del Collao caminant, ja que serà un dia en què s’espera molt trànsit. No es podrà menjar ni beure ni fumar en l’estadi. En el bar tan sols es vendrà aigua.

Pel que respecta als efectius, hi haurà 18 de Policia Local, 16 de Creu Roja, 6 de la Guàrdia Civil, és a dir, 2 en cada accés a la ciutat; 9 de Protecció Civil, 12 efectius en la Cavalcada, i 40 en el Camp del Collao de la Policia Nacional. A aquests 101 efectius cal sumar els de la Policia Autonòmica, que estarà per a reforçar on se li indique. Igualment, es reforçarà el Punt d’Atenció Continuada (PAC) del departament de Salut.

“Es tracta d’un dia en què tots hem d’estar coordinats i anar a una. Hi ha hagut molt bona disposició per part de tots els implicats per a aconseguir que el dia 5 la nostra ciutat puga celebrar els actes de la forma més segura possible”, ha destacat l’edil de Seguretat, Raül Llopis.

Send this to a friend