Un conte que parla sobretot tipus de famílies

‘La mare i el meu món’ està escrit per Sabina Gregorio i il·lustrat per Elena Reig

Un conte que parla sobretot tipus de famílies
Autora i il·lustradora del conte en l’acte de presentació. | XAVI TEROL

L’escriptora Sabina Gregorio i la il·lustradora Elena Reig s’han unit per a donar forma a una història increïble i plasmar-la en un conte infantil: ‘La mare i el meu món’.

Al llarg de les seues pàgines, es conta la història de Mateo, un xicotet que arriba al món i descobreix que és “molt gris i que, a poc a poc, amb l’ajuda de la seua mare i la seua família tracten de canviar-lo”. Pel camí, Mateo aprendrà que hi ha “tants tipus de famílies com persones hi ha en el món. Famílies amb una mare, com la seua, i que ho omplin d’amor i il·lusió”, explica Gregorio.

Un conte que parla sobretot tipus de famílies
La presentació del conte va tindre lloc en l’Àgora. | XAVI TEROL

Amb aquest llibre en gran format, es dóna visibilitat a les tantes relacions familiars que existeixen, segons explica la seua autora, “es tracta el tema des de la més completa naturalitat, ja que l’important són els sentiments que es comparteixen i no la forma”, i afig: “això és una cosa que els xiquets entenen millor que alguns adults, per això cal mirar el món des dels seus ulls i reaprendre”.

Aquest missatge va il·lustrat per l’essència de Reig, qui amb un traç relaxat i senzill, ha sabut transmetre exactament el que volia Gregorio: “Des del primer moment va ser fàcil, ja que Elena entenia perfectament tot allò que representava per a mi el conte a nivell personal, i facilitava la seua expressió gràfica. Ens enamorem perdudament del resultat, i amb la generositat de la meua amiga, decidim que valia la pena compartir-lo amb més gent”.

Ambdues han treballat durant dos anys i mig amb il·lusió per a realitzar aquest àlbum il·lustrat. “Un projecte així té moltes fases. Des que es comença a donar forma a la idea, s’escriu la història, s’ideen els personatges, les il·lustracions, es tria la tècnica…”, assegura Reig, però sens dubte han aconseguit omplir el conte d’amor, per la qual cosa les mans que òbriguen aquest llibre es trobaran “una manera de veure i entendre la vida com l’entenem nosaltres”, així ho van transmetre en la presentació que van realitzar en l’Àgora.

‘La mare i el meu món’ està disponible en l’espai creatiu em[bolic]studio, situat en la plaça Pintor Gisbert, nº7, en la web de l’editorial Reclam o en llibreries.

Send this to a friend