Un cor d’Onda guanya el V Premi Firacor

En la 41 edició del Certamen Coral de la Fira de Tots Sants

Onda guanya el V Premi Firacor
Els castellonencs es van alçar amb el V Premi Firacor.

La programació cultural de la Fira de Tots Sants de Cocentaina va arribar a la seua fi dissabte passat amb la 41 edició del Certamen Coral, un esdeveniment que va tindre lloc en el Centre Cultural El Teular i que en aquesta ocasió va estar presentat pel comunicador alcoià Ferran Cano. La convocatòria d’enguany era més especial que mai perquè el Certamen Coral tornava al seu format habitual, després de les restriccions derivades de la crisi sanitària del coronavirus, al mateix temps que se celebrava el V Premi Firacor en una emocionant final que va reunir els cors guanyadors de les tres últimes edicions.

El jurat, una vegada fetes les actuacions i després de les oportunes valoracions, va decidir que el Cor de la Unió Musical Santa Cecilia d’Onda (guanyador del 2018) s’alçara amb la victòria i li va atorgar 23’45 punts; un fet que els va valdre per a emportar-se el premi únic de 6.000 euros amb el qual estava dotat aquest V Premi Firacor. “Estem molt contents per aquest guardó. Vindre a Cocentaina, a un certamen tan prestigiós com aquest, sempre suposa una grata experiència i haver quedat primers representa per a nosaltres un autèntic orgull”, va dir la directora del propi cor, Nadia Stoyanova.

Els castellonencs es van alçar també amb el premi del públic, que tenia aquesta vegada una quantia econòmica de 600 euros, ja que van aconseguir 208 vots dels 309 emesos.

Cal ressenyar que en el Certamen Coral de 2021 també van prendre part el Coro Alaia Ensemble de Madrid (guanyador del 2017) i el Coro Diatessaron de Molina del Segura. “Volem agrair l’esforç dels participants per la complicada situació que travessa el món coral a causa de la pandèmia. Aquest esdeveniment és tot un referent, dins de Cocentaina i fora del municipi, i esperem que tinga una llarga continuïtat en el temps”, va postil·lar Raül Belda, coordinador de la veterana cita musical.

La vetlada va incloure l’actuació del grup Fun Jazz Project mentre deliberava el jurat.

Send this to a friend