Un detingut a Castalla per quintuplicar la taxa permesa d’alcohol

D'altra banda, els bombers van sufocar ahir a la vesprada un incendi en un habitatge d'Alcoi

Un detingut a Castalla per quintuplicar la taxa permesa d'alcohol
Imatge d’arxiu de la Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil d’Alacant ha detingut a Castalla a un home de 39 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària, per conducció de vehicle de motor sota la influència de begudes alcohòliques i substancies estupefaents. El conductor va quintuplicar la taxa màxima permesa per a conductors professionals, establida en 0,15mg/l.

Divendres passat dia 30 de juliol, agents de la Guàrdia Civil destinats en la Central Operativa de Trànsit (COTA) d’Alacant (062), van rebre una trucada més que preocupant: el gerent d’una empresa amb seu a Riba-roja de Túria (València) havia vist que el conductor d’un dels seus vehicles, amb una càrrega de 40.000 quilos, estava fora del lloc de lliurament, la qual s’hauria d’haver realitzat a L’Orxa, “però la conversa mantinguda amb el conductor havia sigut molt estranya”, segons s’apunta des de la Guàrdia Civil.

Amb el propòsit d’esbrinar si al conductor li havia ocorregut algun contratemps, o que tal vegada, haguera sigut víctima d’alguna mena de delicte, dos motoristes del Destacament de la Guàrdia Civil d’Alcoi es van desplaçar fins al lloc indicat pel GPS del vehicle en qüestió.

Després de localitzar-ho, a l’altura del quilòmetre 470 de la carretera A7, al seu pas pel municipi de Castalla, la patrulla va observar uns certs indicis que el xofer “poguera estar conduint aqueix vehicle, de tan grans dimensions, en condicions poc òptimes”.

La Guàrdia Civil detalla que “una vegada es va detindre el vehicle en una àrea de descans pròxima, i davant els clars símptomes que presentava el conductor d’haver ingerit begudes alcohòliques, es va procedir a realitzar-li la prova de determinació del grau d’impregnació alcohòlica, llançant un resultat per damunt de 0,80 mg/l d’aire espirat, cosa que significava que estava quintuplicant la taxa màxima permesa per a conductors professionals”.

Un detingut a Castalla per quintuplicar la taxa permesa d'alcohol
L’habitació on es va originar el foc ha quedat calcinada. | CONSORCI PROVINCIAL DE BOMBERS

INCENDI EN UN HABITATGE D’ALCOI
En un altre ordre de coses, efectius del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant van sufocar ahir a la vesprada un incendi produït a l’interior d’un habitatge situat en la Zona Nord d’Alcoi, molt prop de l’hospital Verge dels Lliris. Segons s’indica, afortunadament, només s’han hagut de lamentar danys materials i no personals, especialment a l’habitació on es van originar les flames, que ha resultat completament calcinada, tal com s’aprecia en la imatge de l’esquerra.

Send this to a friend