Un incendi a Vall de Gallinera amenaça les serres del Comtat

La columna de fum va ser visible des d'Alcoi durant la vesprada del dissabte

Imatge captada per ACIF Alcoi de la seua intervenció en l’incendi.

Els bombers encara treballen de valent aquest diumenge per a frenar l’avanç de les flames en dues dels tres incendis forestals que es van declarar ahir en el nord de la província d’Alacant i sud de València. Un d’ells, que seguia actiu a primera hora d’aquest diumenge, és el que afecta la partida La Llancuna de Vilallonga, a la comarca de La Safor, però molt prop de L’Orxa, al Comtat.

El foc es va declarar a mitjan vesprada del dissabte i fins ell es van desplaçar efectius del parc La Muntanya de Cocentaina, així com membres d’ACIF Alcoi, l’Agrupació contra Incendis Forestals. Participen en les labors d’extinció al costat de brigades forestals i dotacions de diferents parcs de bombers de la província d’Alacant i València. També es van desplegar nombrosos mitjans aeris.

A més, segons la informació facilitada, un bomber forestal va resultar ferit ahir en aquest incendi i va haver de ser atés pels serveis sanitaris per un colp de calor.

Quant als altres dos incendis, es troben localitzats en la zona de Castell de Castells i Guadalest, tots dos en zones pròximes a l’anterior. Aquest últim va poder ser controlat ja de matinada i a les 3 hores del diumenge es donava per extingit.

Des d’Alcoi ha sigut visible la columna de fum provocada per algun d’aquests incendis que mantenen en escac als bombers i s’espera també una jornada de diumenge complicada a causa de les altes temperatures, amb alerta per calor extrema en diverses comarques del centre i nord de la Comunitat.

Send this to a friend